Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 18.3.2010 22:31  15977
vývarhlavně vařit pomaličku na co nejmírnějším plameni a dlouho. Jinak stačí zelenina do polévky (mrkev, petržel, celer), celý pepř, celá cibule a maso s kostí dle chuti. Zeleninu jako vložku do polévky se vyplatí přidat až pár minut před dovařením, a tu která se vařila od začátku vyhodit.
shelle Shelle - Good Service 18.3.2010 22:27  15976
Jsem jedina, kdo dava do vyvaru bobkovy list?
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 18.3.2010 22:09  15975
Polívku z kuřecího prsa s čerstvou zeleninou (bez maggi) jsem dělala naposledy tak před třinácti lety - ale to jsem mixovala a byl to "hlavní chod" pro batole.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 18.3.2010 22:07  15974
johnny10 [15972]: ne, vypadá, že to fakt jí :))
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 18.3.2010 22:07  15973
Vanda [15970]: Tak něčím tu chuť nahnat musí, ne?
johnny10 18.3.2010 22:07  15972
Vandaja to pochopil tak, ze to je cele parodie :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 18.3.2010 22:07  15971
kvitko [15969]: To máš fuk, hlavně, že je to úplně "zdravé", protože kuřecí prso je úplně libové.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 18.3.2010 22:06  15970
Anka [15968]: LOL - to je rychlopolívka teda :) Maggi... to si dělá prdel, ne?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 18.3.2010 22:05  15969
By mě zajímalo, jak je ten vývar silný bez toho Maggi:-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 18.3.2010 22:03  15968
Recepty na pořádný vývar jsem tu řešila před pár dny, tak bych zřejmě jen zaměnila hovězí oháňku za slepici nebo kuřecí skelety a bylo by. Ale pro pobavení ti můžu dát recept na kuřecí polévku, jak ji dělá jedna známá a může se umlaskat:

- kuřecí prso
- mražená směs kořenové zeleniny, mražený hrášek
- sůl, pepř, maggi

Prso nakrájíš na kostky, dáš vařit se zeleninou, pak osolíš, opepříš, omaggíš. V průběhu vaření z hrnce odebíráš a vyhazuješ to hnusné bílé, co se ti bude tvořit na hladině.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 18.3.2010 22:01  15967
Slípka je lepší než kuře, dát do studené vody, osolit, přidat nové koření, pepř, vcelku cibule, česnek, kořenová zelenina, můžeš i kousek červené papriky a malé rajče. Přivést k varu a pomaloučku vařit, až maso odpadává od kostí. Vybrat kořenovou zeleninu, vše ostatní scedit do jiného hrnce, přidat nakrájenou zeleninu a obrané maso, případně ještě uvařit (zvlášť) nudle. Zelená petržel na každý talíř.
gvi 18.3.2010 21:56  15966
hele lidi, v rámci mé víkendové "pečovatelské služby" chci našim a babče uvařit pořádnou kuřecí / slepičí polévku... zatim sem polévku vařila jen z masoxu a to ještě z dopomocí... Jak na to? Co potřebuju a tak... poradíte?
nikiko 18.3.2010 21:22  15965
Vanda [15869]: chvilku mi trvalo, než mi došlo, že myslíš toho televizního kuchaře nebo kdo toje. :)

phanny [15870]: nemám zahradu, tudíž nemohu nic přiklápet. :) No, tak recepty s puky zatím odložím, nebo je třeba využiju jako inspiraci k něčemu vlastnímu.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 18.3.2010 20:26  15964
Tigo [15962]: dííík :))))
johnny10 17.3.2010 21:30  15963
LOOOL

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt