Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
gvi 19.3.2010 15:59  15992
polévkatak jsem šla do krámu pro mrkev, petržel a slepici a koupila si jen mrkev, páč ostatní neměli, ptám se otce, zda máme doma slepici, prohlásil, že ne, ale že prej chtěj raděj z kuřete... a zbytek se prej opeče... co z toho kuřete se teda strká do hrnce na vyvaření? Jak dlouho se to cca vaří? A kolik tak zeleniny pro čtyři lidi? A je tedy lepší vařit tam všechnu tu zeleninu odzačátku nebo postupně?
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 19.3.2010 15:25  15991
Marco [15990]: a za pár let ti ji bude i mixovat :))
marco Marco 19.3.2010 12:40  15990
Vanda : "..Polívku z kuřecího prsa s čerstvou zeleninou (bez maggi) jsem dělala naposledy tak před třinácti lety - ale to jsem mixovala a byl to "hlavní chod" pro batole.."

Polívku z kuřecího prsa s čerstvou zeleninou (bez maggi) mi má drahá vaří často a já jí mám moc rád.
marienka Marienka 19.3.2010 12:17  15989
Moje zelenina z vyvaru miva zeleninovo-vyvarovou chut a muzu se po ni utlouct, spolu s tou rozvarenou konzistenci je to namka.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 19.3.2010 11:50  15988
Dobře vyvařená zelenina z polévky je úplně bez chuti. Pokud má po uvaření vývaru nějakou vlastní chuť, není ten vývar dostatečně uvařenej.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 19.3.2010 11:08  15987
Teď jsi mi připomněl, že jsem si v úterý koupila (a snědla) kozí sýr s nějakýma bylinkama a sušenými rajčaty. Mělo to nějaký nezapamatovatelný název, ale byl výborný! Krájelo se to z bochníku.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 19.3.2010 10:55  15986
Vřele doporučuji sýrárnu KAAS MET SMAAK na Chodově!
Opravdu veliký výběr sýrů (zrovna mám kousek mladého kozího, uleželého ovčího a jakéhosi s pestem), ceny IMHO dobré, vede to člověk, který sice neumí moc dobře česky :), ale je velmi příjemný a ochotný. Povětšinou jsou to sýry neplísňové, ale něco s plísní tam mají taky. (Zaslechl jsem taky cosi o sýru s lanýži, ale po tom jsem se už dál nepídil)
Krom sýrů mají i něco vína, pivotéku, uzeniny typu klobásovitého/fuetovitého a olivy.
Pojal jsem myšlenku, že tam budu chodit každý týden aspoň na jeden sýr (zase, jsem přece jenom chudý student:) ) Myslím, že mám min. do konce roku co dělat :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 19.3.2010 09:17  15985
Jsem úchyl, když miluju dlouho vařenou kořenovou zeleninu z polívky? Se o ni vždycky málem popereme :)
ullicnik ullicnik 19.3.2010 08:50  15984
Vařím kuřecí přesně jako phanny. Nejsilnější vývar jsem měl z křidélek a nejslabší z krků. Z křidélek je bohužel dost tuku v polévce. Všechnu zeleninu po vaření vyndat (všechna její chuť je v polívce, takže je bez chuti) a na posledních pár minut tam strouhnu mrkev na nejhrubšim struhadle. Mám v tom rád rýžové nudle např. Obirani masa je fakt otrava, taky oberu jen to nejsnadnější a zbytek letí:-)
shelle Shelle - Good Service 18.3.2010 22:58  15983
Foxka [15982]: Protoze bych ho musela obrat. A to nesnasim. U nas i pecena kachna ci kure (cele) nemaji moc uspech. Teda suepch jo, ale masa snime mene, nez to ma.

Ja neco sundam, to mu dam, ale spis nam to hodim do te polevky a zbytek necham na stole, jestli se to samo neobere a kdyz ne (neni pobliz maminka obiracka), tak to jde. Vadi mi, jak se to patle proste. Ale jako rada to kdykoli nekomu prenecham.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 18.3.2010 22:55  15982
Proč nedáš maso tomu psovi místo abys ho vyhodila?
shelle Shelle - Good Service 18.3.2010 22:36  15981
No, ja vyvar vzdy sleju, spis scedim, rozhnahnam maso (=oberu par kousku, nez to vyhodim, strasne nerada obiram maso), mrkev snim napul ja a napul pes a polevku pak "varim" znovu zvlast.
gvi 18.3.2010 22:35  15980
Vando, díky, to bych mohla zvládnout...
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 18.3.2010 22:35  15979
Boblový list do zelňačky a do rajské polívky.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 18.3.2010 22:33  15978
Shelle, nejsi.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt