Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
triss triss 20.3.2010 18:17  16004
Foxka [16000]: Prosím nepřipomínat. Matka tak tvrdošíjně dělala kuře do té doby, než ho v tom papiňáku zapomněla...víte jak vypadá (a chutná) pečené kuře, které předtím bylo hodinu a půl v papiňáku?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 20.3.2010 11:10  16003
ŠpekJak tu byla diskuze o kvalitě špeků, dnes v Lipencích zakoupen Iberijský špek - Beskydské uzeniny Chodura. Dle složení vypadá opravdově (špek, sůl), žádný věci navíc a vypadá dobře!:-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 20.3.2010 08:16  16002
A já nedávno zjistila, že v Berouně je Cheeses (jak se to píše hledat teď nebudu).
gvi 19.3.2010 22:21  16001
fajn, díky všem... mám koupeno kilo kuřecího na polévku, takže o žádné domácí kuře se dělit nebudu... zítra se do toho vrhnu a dám vědět;-)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 19.3.2010 22:05  16000
Naši doma dělali kuře vždycky tak, že ho dali na 15 minut povařit do papiňáku se zeleninou a vodou a pak upekli. Při pečení podlévali tím vývarem s tukem (když se nechal zchladnout, usadiala se na povrchu tučnější vrstva) a z émě tučné části vývaru byla polévka.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 19.3.2010 20:14  15999
Teketapa [15996]: Fakt nevím, jak se to jmenovalo, ale zítra si jdu koupit zas. Naštěstí kupuju jen pro sebe, takže cena 40 korun za deset deka mně tak moc nevadí, ne že bych nebyla radši, kdyby to stálo polovinu ;)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 19.3.2010 20:12  15998
gviZ jednoho skeletu teda moc silné polívky nebude, když chtějí zbytek z kuřete upéct :( Přikoupit rozhodně něco, z čeho se ten vývar udělá. Já jsem zastánce metody aspoň kilo "masa" na litr, maximálně litr a půl vody.
Zelenina - na litr a půl vody jedna malá cibule, dva stroužky česneku, jedna střední mrkev, petržel, a celeru tak přiměřeně k těm dvěma. Většinou je celer hodně velký, takže odkrojím tak 1/8 z bulvy. pět pepřů, pět nových koření. Zhruba.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 19.3.2010 18:17  15997
gvi [15992]: Nejlépe skelet, u nás u řezníka to prodávají pod názvem netopýr. Prostě kosti.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 19.3.2010 17:02  15996
Vando, nebyla to kozí gouda? Kdysi jsem ji měla se sušenými rajčaty a bazalkou, taky krájená z bochníku a úúžasná. Jen škoda, že jsou ty sýry tak drahé. :-(
marco Marco 19.3.2010 16:50  15995
hmm... a už jsem na ní dostal chuť - jdu jí zkusit vydyndat
marco Marco 19.3.2010 16:50  15994
Vanda, kokos : no doufejme že ano a že k tomu nebude mít stejně negativní postoj jako k vyváření krupicové kašičky! :-)
kokos kokos 19.3.2010 16:40  15993
Vanda [15991]: Tak to jsem chtěl říct já :-))
gvi 19.3.2010 15:59  15992
polévkatak jsem šla do krámu pro mrkev, petržel a slepici a koupila si jen mrkev, páč ostatní neměli, ptám se otce, zda máme doma slepici, prohlásil, že ne, ale že prej chtěj raděj z kuřete... a zbytek se prej opeče... co z toho kuřete se teda strká do hrnce na vyvaření? Jak dlouho se to cca vaří? A kolik tak zeleniny pro čtyři lidi? A je tedy lepší vařit tam všechnu tu zeleninu odzačátku nebo postupně?
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 19.3.2010 15:25  15991
Marco [15990]: a za pár let ti ji bude i mixovat :))
marco Marco 19.3.2010 12:40  15990
Vanda : "..Polívku z kuřecího prsa s čerstvou zeleninou (bez maggi) jsem dělala naposledy tak před třinácti lety - ale to jsem mixovala a byl to "hlavní chod" pro batole.."

Polívku z kuřecího prsa s čerstvou zeleninou (bez maggi) mi má drahá vaří často a já jí mám moc rád.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt