Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 22.3.2010 21:30  16014
Malá Hanoj očima pana Cuketky:-)

Nebyl jste někdo v Dejvicích na farmářských trzích?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 22.3.2010 21:21  16013
A co asi píšu:-)
shelle Shelle - Good Service 22.3.2010 20:12  16012
Protoze Maly Vietnam je v Libusi, ne v Lipencich.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 22.3.2010 19:38  16011
To nejsou Lipence, malá Čína je v Libuši. V Lipencích je velkoobchod s potravinama Racio. Vietnamci tam akorát nakupujou:-)
nenufer 22.3.2010 12:37  16010
tak ja neviem ale o tej trnici si myslim svoje. Proste zhluk nejakych velkoobchodov co ma ale tak moc zase neuchvacuje. Je fakt ze tu je viac zelovocinarskych velkoskladov ale v ziadnom som este nebola.
Nemam ale pocit ze je prevazne vietnamska.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 22.3.2010 11:48  16009
Lipenceještě jsem ta nebyl, ale jeden můj kamarád na to nedá dopustit, údajně tam mají výbornou zeleninu a další čerstvé suroviny. Předpokládám že jde o totok
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.3.2010 10:19 - Oblíbené kluby (09:38) 16008
Obhody, krámy = obchody, restaurace:)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.3.2010 10:19 - Oblíbené kluby (09:38) 16007
Vietnamci tam mají takvý malý Vietnam. Obhody, krámy, služby, mafie, vše v jednom.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 22.3.2010 10:06  16006
kvitkoCo je v Lipencích?
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 21.3.2010 17:18  16005
triss [16004]: bude nejspíš velmi velmi měkké ;)
triss triss 20.3.2010 18:17  16004
Foxka [16000]: Prosím nepřipomínat. Matka tak tvrdošíjně dělala kuře do té doby, než ho v tom papiňáku zapomněla...víte jak vypadá (a chutná) pečené kuře, které předtím bylo hodinu a půl v papiňáku?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 20.3.2010 11:10  16003
ŠpekJak tu byla diskuze o kvalitě špeků, dnes v Lipencích zakoupen Iberijský špek - Beskydské uzeniny Chodura. Dle složení vypadá opravdově (špek, sůl), žádný věci navíc a vypadá dobře!:-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 20.3.2010 08:16  16002
A já nedávno zjistila, že v Berouně je Cheeses (jak se to píše hledat teď nebudu).
gvi 19.3.2010 22:21  16001
fajn, díky všem... mám koupeno kilo kuřecího na polévku, takže o žádné domácí kuře se dělit nebudu... zítra se do toho vrhnu a dám vědět;-)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 19.3.2010 22:05  16000
Naši doma dělali kuře vždycky tak, že ho dali na 15 minut povařit do papiňáku se zeleninou a vodou a pak upekli. Při pečení podlévali tím vývarem s tukem (když se nechal zchladnout, usadiala se na povrchu tučnější vrstva) a z émě tučné části vývaru byla polévka.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt