Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.3.2010 09:35  16066
V hrnci toho bylo po značku 4 l, ale když se pak vyndalo maso a zelenina, tak toho samozřejmě bylo mnohem méně, tak asi polovička.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.3.2010 09:32  16065
Jo, není vidět.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 26.3.2010 09:32  16064
Mně to spíš připadalo jako moc vody, ale to je asi totéž :-)
ullicnik ullicnik 26.3.2010 09:28  16063
Anka: jen z té fotky se mi zdá, že je málo, ale třeba ostatní neni vidět a nebo je dost a mě se jen zdá, že je málo.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 26.3.2010 09:27  16062
Miluju, když v polívce skoro stojí lžíce. :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.3.2010 09:17  16061
ullicnik: Na základě čeho tě ta otázka napadla?

Jeden zásadní nedostatek to ale nakonec má. Nudle. Už když jsem se je tam rozhodla dát, věděla jsem, že je to chyba. Ráno samozřejmě v polévce byla hromada hnusných blátivých nudlí. Takže jsem stála nad hrncem a snažila se jich co nejvíc zlikvidovat. Jinak je tam všeho hromada, až by se to odborníkům asi nelíbilo. Když já ale ty játrové knedlíčky a masiko tak ráda!:)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 26.3.2010 09:03  16060
MarcoJá si ji dávám vždycky v Rakousku na sjezdovce. Je neuvěřitelné jak dobře vaří v těch horských chatách, ať už v Itálii či Rakousku.
ullicnik ullicnik 26.3.2010 08:58  16059
Anka: nebylo to málo masa?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 26.3.2010 07:18  16058
AnkaA? Povedl se silnej?:-)
marco Marco 25.3.2010 23:32  16057
vinyl 16030 : nejlepší leberknodelsuppe maj ve Vídni u Fugelmullera.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 25.3.2010 23:21  16056
phanny 16052Tos nepsal o mně, že ne? :o))
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 25.3.2010 23:20  16055
Šikovná Anka! :o))
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 25.3.2010 23:19  16054
umatlal jsem nemíchanej guláš z plecka, co se bez dotyku lidské ruky peče hodinu a půl v troubě. Mlsný syn - kuchař - nešetřil superlativy. Fakt je to výborný, kdo nezkusil - hurá do toho!
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 25.3.2010 23:11  16053
Hotovo. Maso se rozpadalo. A já jsem zpocená až na prdeli. Ale polévka přecezená, čerstvá mrkev do ní pokrájená, knedlíčky uplácané a zavařené, masíčko rozkrájené a vložené, nudličky vsypané a povařené.

Teď nezapomenout na poslední fázi: Ráno před odchodem do práce dát do lednice.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 25.3.2010 22:27  16052
Já to vařím dokud není maso měkké tak, že se rozpadá na vlákna. Jen mám potom problém při obírání nechat nějaké maso do polévky a nesežrat všecho - nejlépe s dijonskou nebo anglickou hořčicí.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt