Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 26.3.2010 20:39  16075
Mnam stála v ní lžíce...
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 26.3.2010 20:16  16074
zejtra se chystam uvarit fazolovku. drzte palcaty
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 26.3.2010 19:32  16073
A kolik tak je polívky na kilo hovězího?:-)
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 26.3.2010 13:36  16072
No já tu mám vývar ze srdíčka.o) polevku si budeme dělat k večeři.o) Nudle a zeleninu jsem teď došla koupit .o)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 26.3.2010 10:50  16071
Já dávám do polévky tesně před koncem varu tak 2 stroužky česneku. Dodává to takovej prima šmrnc, ale chce to nechat přejít varem, jinak je to česnečka. Petržel, šnytlík a případně blbeček ergo libeček pak už nevařím vůbec.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.3.2010 10:21 - Oblíbené kluby (23:16) 16070
Nj, tak na to možná taky někdy dojde.
ullicnik ullicnik 26.3.2010 10:21  16069
Já dávám masa, že tam do hrnce pak ani vařečku pořádně nestrčím. Mám ho rád hodně silný a po uvaření nedochucovaný. Jen při vaření bylinky, zelenina, maso a trocha! soli. Když se vyndá z lednice, je to rosol.:-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.3.2010 10:14 - Oblíbené kluby (23:16) 16068
Ano, vždycky to tak moje babička dělala. Já nevím, co to včera bylo za zkrat.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 26.3.2010 09:47  16067
Anka [16061]: Nudle uvařím zvlášt a nechávám taky zvlášť - do polívky si je každý dám pak sám a kolik chce. A navíc se polívka s nudlema i rychleji kazí.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.3.2010 09:35 - Oblíbené kluby (23:16) 16066
V hrnci toho bylo po značku 4 l, ale když se pak vyndalo maso a zelenina, tak toho samozřejmě bylo mnohem méně, tak asi polovička.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.3.2010 09:32 - Oblíbené kluby (23:16) 16065
Jo, není vidět.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 26.3.2010 09:32  16064
Mně to spíš připadalo jako moc vody, ale to je asi totéž :-)
ullicnik ullicnik 26.3.2010 09:28  16063
Anka: jen z té fotky se mi zdá, že je málo, ale třeba ostatní neni vidět a nebo je dost a mě se jen zdá, že je málo.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 26.3.2010 09:27  16062
Miluju, když v polívce skoro stojí lžíce. :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.3.2010 09:17 - Oblíbené kluby (23:16) 16061
ullicnik: Na základě čeho tě ta otázka napadla?

Jeden zásadní nedostatek to ale nakonec má. Nudle. Už když jsem se je tam rozhodla dát, věděla jsem, že je to chyba. Ráno samozřejmě v polévce byla hromada hnusných blátivých nudlí. Takže jsem stála nad hrncem a snažila se jich co nejvíc zlikvidovat. Jinak je tam všeho hromada, až by se to odborníkům asi nelíbilo. Když já ale ty játrové knedlíčky a masiko tak ráda!:)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt