Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.3.2010 13:03  16089
Co třeba toto?2 lžíce kakao
400 g polohrubá mouka
1 dl olej
400 g jablko
3 lžíce rum
1,5 balíčku prášek do pečiva
1 dl mléko
200 g cukr krupice
2 ks vejce

Postup přípravy receptu

Jalbka podle potřeby očistíme, oloupeme a nastrouháme nahrubo. Vyšší plech vymažeme tukem a vysypeme strouhankou nebo hrubou moukou.

Pak úplně všechny ingredience dobře promícháme v jedné míse. Místo rumu můžeme použít rumovou tříšť. Těsto nalijeme na připravený plech.

Pečeme při 170°C asi 30 až 35 minut a můžeme servírovat.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.3.2010 13:00  16088
Máma kdysi dělávala normálně litý koláč, ve kterém byla jablka přímo nastrouhána. Tak lovím.

Foxka: Ten tvůj recept beru jako záložní variantu:) Líbí se mi, že píšeš, že je to dávka na větší plech, protože mně právě ten menší zatím nějak chybí a co jsem zatím pekla, bylo základní množství na ten můj málo.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 28.3.2010 12:55  16087
AnkaZkus klasický hrnkový - 2 hrnky polohrubé mouky, prášek do pečiva. 2 vejce, 1 hrnek cukru + 1 sáček vanilkového, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje rozmíchat nalít na plech, posypat libovolným ovocem (jablk abych krájela na silnější plátky a do těsta bch přidala skořici, případně rozinky). Péct 20 minut. To těsto je dávka na větší pech, můžeš samozřejmě dělat z poloviční dávky. A dá se dělat i s drobenkou nahoře.
shelle Shelle - Good Service 28.3.2010 12:55  16086
Zrovna vcera jsem take k lososovi dala cherry rajcata.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.3.2010 12:49  16085
Tak dnes jsem pekla pstruha (máslo, bazalka, sůl, bílý pepř, citron a upekla jsem s tím ještě cherry rajčata).

A teď musím vynalézt recept ja nějaký jablečný koláč. (Nemám listové těsto, nemám váleček, nemám v čem udělat sníh.)
kokos kokos 27.3.2010 22:28  16084
phanny [16083]: Ano přesně ta. A já ji můžu po celý rok.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 27.3.2010 22:18  16083
Hkokos [16082]: Hmmm, taká akože novoročná kapustnica? Jaj, tu teda můžu!
kokos kokos 27.3.2010 20:43  16082
Anka [16080]: Uzenou polívku si klidně udlej v tom není problém. Ale zelňačka z vývaru z uzeného je super.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 27.3.2010 20:22  16081
Do uzené polívky jedině kroupy :))
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.3.2010 20:15  16080
Uzená polévka je uzená polévka a ne fazolačka, zelňačka či nějaká další polévka. Takže pěkně vývar s rejží a sterilovaným hráškem :-P
kokos kokos 27.3.2010 14:55  16079
Foxka [16078]: Anebo klidně zelňačku s fazolema(mi - fakt nevím co napsat, a klidně si to přiznám).

A propó, blíží se velikonoce, takže poraďte nadívku. My to nikdy nedělali a rád bych nějakou změnu. Ty uzené žebra zní zajímavě.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 27.3.2010 14:43  16078
AnkaTo je moc dobrá taktika. Polívku z uzeného vývaru bych doporučila bramboračku, zelňačku nebo zde zmiňpvanou fazolovou.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 27.3.2010 09:27  16077
upe obyc fazolajdu. bude to moje obnovena premiera po nakejch patnacti letech. estli se povede tak pak budu experimentovat dal .o) akorat teda do ni udelam noky, ty miluju
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.3.2010 23:36  16076
makovec [16074]: Tu jak jsem na ni tady či kde dávala recept nebo nějakou normální?

Já příští týden zkusím uzenou. Je dobrá taktika koupit uzená žebra, obrat je do nádivky a z kostí udělat poblivku?
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 26.3.2010 20:39  16075
Mnam stála v ní lžíce...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt