Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.3.2010 13:11  16091
RUM! Tak to je to, co jsem včera při prvním velkém nákupu zapomněla koupit! (Jeidný alkohol, který tu mám, je calvados od Jehudit.)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 28.3.2010 13:09  16090
Něco takovýho jsem už rtaky dělala. Jdi to toho. Radši rum než rumovou tříšť - až už to je cokoli :-). Ale i bez rumu to bude dobrý, pokud nemáš.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.3.2010 13:03  16089
Co třeba toto?2 lžíce kakao
400 g polohrubá mouka
1 dl olej
400 g jablko
3 lžíce rum
1,5 balíčku prášek do pečiva
1 dl mléko
200 g cukr krupice
2 ks vejce

Postup přípravy receptu

Jalbka podle potřeby očistíme, oloupeme a nastrouháme nahrubo. Vyšší plech vymažeme tukem a vysypeme strouhankou nebo hrubou moukou.

Pak úplně všechny ingredience dobře promícháme v jedné míse. Místo rumu můžeme použít rumovou tříšť. Těsto nalijeme na připravený plech.

Pečeme při 170°C asi 30 až 35 minut a můžeme servírovat.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.3.2010 13:00  16088
Máma kdysi dělávala normálně litý koláč, ve kterém byla jablka přímo nastrouhána. Tak lovím.

Foxka: Ten tvůj recept beru jako záložní variantu:) Líbí se mi, že píšeš, že je to dávka na větší plech, protože mně právě ten menší zatím nějak chybí a co jsem zatím pekla, bylo základní množství na ten můj málo.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 28.3.2010 12:55  16087
AnkaZkus klasický hrnkový - 2 hrnky polohrubé mouky, prášek do pečiva. 2 vejce, 1 hrnek cukru + 1 sáček vanilkového, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje rozmíchat nalít na plech, posypat libovolným ovocem (jablk abych krájela na silnější plátky a do těsta bch přidala skořici, případně rozinky). Péct 20 minut. To těsto je dávka na větší pech, můžeš samozřejmě dělat z poloviční dávky. A dá se dělat i s drobenkou nahoře.
shelle Shelle - Good Service 28.3.2010 12:55  16086
Zrovna vcera jsem take k lososovi dala cherry rajcata.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.3.2010 12:49  16085
Tak dnes jsem pekla pstruha (máslo, bazalka, sůl, bílý pepř, citron a upekla jsem s tím ještě cherry rajčata).

A teď musím vynalézt recept ja nějaký jablečný koláč. (Nemám listové těsto, nemám váleček, nemám v čem udělat sníh.)
kokos kokos 27.3.2010 22:28  16084
phanny [16083]: Ano přesně ta. A já ji můžu po celý rok.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 27.3.2010 22:18  16083
Hkokos [16082]: Hmmm, taká akože novoročná kapustnica? Jaj, tu teda můžu!
kokos kokos 27.3.2010 20:43  16082
Anka [16080]: Uzenou polívku si klidně udlej v tom není problém. Ale zelňačka z vývaru z uzeného je super.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 27.3.2010 20:22  16081
Do uzené polívky jedině kroupy :))
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.3.2010 20:15  16080
Uzená polévka je uzená polévka a ne fazolačka, zelňačka či nějaká další polévka. Takže pěkně vývar s rejží a sterilovaným hráškem :-P
kokos kokos 27.3.2010 14:55  16079
Foxka [16078]: Anebo klidně zelňačku s fazolema(mi - fakt nevím co napsat, a klidně si to přiznám).

A propó, blíží se velikonoce, takže poraďte nadívku. My to nikdy nedělali a rád bych nějakou změnu. Ty uzené žebra zní zajímavě.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 27.3.2010 14:43  16078
AnkaTo je moc dobrá taktika. Polívku z uzeného vývaru bych doporučila bramboračku, zelňačku nebo zde zmiňpvanou fazolovou.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 27.3.2010 09:27  16077
upe obyc fazolajdu. bude to moje obnovena premiera po nakejch patnacti letech. estli se povede tak pak budu experimentovat dal .o) akorat teda do ni udelam noky, ty miluju

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt