Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.3.2010 14:33  16097
Než ty to všechno sepíšeš, my máme buchtu v troubě:) Rum tam není, boť ho nemám. Ořechy by na tom byly dobré, ale nemám:(
Všeho jsem dávala zhruba o polovičku víc, než bylo v receptu, abych zas neměla poloprázdnej pekáč.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 28.3.2010 13:41  16096
Ježiš - zpomněla jsem tam nasypat 2 lžíce kakaa!
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 28.3.2010 13:40  16095
Aabys nemusela vážit - tady je to na hrnky, jak ji dělám já a sypu do misky postupně:

nastrouhám 4 jabka (plus hrozinky a ořechy)
2 celá vejce
5 lžic oleje
1 hrnek mléka
4 lžíce rumu
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1 prášek do pečiva
všechno zamíchat

vyložím si plech pečícím papírem tak, aby byl až po okraje a naleju těsto

Jo - a zároveň s chystáním si zapni troubu, aby byla rozehřátá - tak cca 200 stupňů, po vložení těsta zmírnit na 180 a péct cca 3O minut.

vanda Vanda To je ten - hnusný punk 28.3.2010 13:33  16094
Anka [16089]: Jasně - tohle je jednoduchý a rychlý. Jabka nastrouhat, smíchat se vším ostatním, upéct. Nahoru jako vychytávku sypu sekanýma ořechama a po upečení počmárám čokoládou /nebo postrouhám/.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 28.3.2010 13:26  16093
Není to sice úplně jablečný, ale taky dobrý a s perníkem to vlastně ani nemá nic společného:-) Jablko může být klidně celý a nemusí ani být nastrouhaný, na kostičky taky dobrý nebo půl napůl.

Perník s kefírem

Suroviny:
350 g polohrubé mouky
350 g cukru moučka
2 lžíce kakaa
2 vejce
2 dl oleje
1/2 l kefíru (lze použít i acidofilní plnotučné mléko)
1 a 1/2 lžičky jedlé sody
sekané ořechy
1/2 jemně strouhaného jablka

Postup:
Do mísy prosít mouku, cukr, kakao, přidat olej, kefír, sodu, sekané ořechy, jablko, buď celá vejce nebo žloutky a sníh z bílků. Vše pořádně promíchat a vlít na plech vyložený pečícím papírem nebo vymaštěný olejem a vysypaný hrubou moukou. Péct na 180 stupňů asi 20-30 minut, podle trouby.

DO MENŠÍ FORMY STAČÍ POLOVIČNÍ DÁVKA !!!
kokos kokos 28.3.2010 13:14  16092
Jablkovej koláč je to jedný ze sladkých jídel co jsem kdy pekl. Prý se povedl. Byl to recept z Kuchařský pohotovosti. Tady je.
Když jsem to zvládl já, tak to zvládne každý.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.3.2010 13:11  16091
RUM! Tak to je to, co jsem včera při prvním velkém nákupu zapomněla koupit! (Jeidný alkohol, který tu mám, je calvados od Jehudit.)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 28.3.2010 13:09  16090
Něco takovýho jsem už rtaky dělala. Jdi to toho. Radši rum než rumovou tříšť - až už to je cokoli :-). Ale i bez rumu to bude dobrý, pokud nemáš.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.3.2010 13:03  16089
Co třeba toto?2 lžíce kakao
400 g polohrubá mouka
1 dl olej
400 g jablko
3 lžíce rum
1,5 balíčku prášek do pečiva
1 dl mléko
200 g cukr krupice
2 ks vejce

Postup přípravy receptu

Jalbka podle potřeby očistíme, oloupeme a nastrouháme nahrubo. Vyšší plech vymažeme tukem a vysypeme strouhankou nebo hrubou moukou.

Pak úplně všechny ingredience dobře promícháme v jedné míse. Místo rumu můžeme použít rumovou tříšť. Těsto nalijeme na připravený plech.

Pečeme při 170°C asi 30 až 35 minut a můžeme servírovat.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.3.2010 13:00  16088
Máma kdysi dělávala normálně litý koláč, ve kterém byla jablka přímo nastrouhána. Tak lovím.

Foxka: Ten tvůj recept beru jako záložní variantu:) Líbí se mi, že píšeš, že je to dávka na větší plech, protože mně právě ten menší zatím nějak chybí a co jsem zatím pekla, bylo základní množství na ten můj málo.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 28.3.2010 12:55  16087
AnkaZkus klasický hrnkový - 2 hrnky polohrubé mouky, prášek do pečiva. 2 vejce, 1 hrnek cukru + 1 sáček vanilkového, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje rozmíchat nalít na plech, posypat libovolným ovocem (jablk abych krájela na silnější plátky a do těsta bch přidala skořici, případně rozinky). Péct 20 minut. To těsto je dávka na větší pech, můžeš samozřejmě dělat z poloviční dávky. A dá se dělat i s drobenkou nahoře.
shelle Shelle - Good Service 28.3.2010 12:55  16086
Zrovna vcera jsem take k lososovi dala cherry rajcata.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.3.2010 12:49  16085
Tak dnes jsem pekla pstruha (máslo, bazalka, sůl, bílý pepř, citron a upekla jsem s tím ještě cherry rajčata).

A teď musím vynalézt recept ja nějaký jablečný koláč. (Nemám listové těsto, nemám váleček, nemám v čem udělat sníh.)
kokos kokos 27.3.2010 22:28  16084
phanny [16083]: Ano přesně ta. A já ji můžu po celý rok.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 27.3.2010 22:18  16083
Hkokos [16082]: Hmmm, taká akože novoročná kapustnica? Jaj, tu teda můžu!

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt