Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
johnny10 29.3.2010 10:44  16105
tak jsem si po doporuceni z tohoto klubu privezl domu z Italie kilo Martin Specku a jeste nejakou hovezi svickovou nalozenou v koreni. ten spek jsem uz ochutnal a je opravdu vyborny.
thegen TheGen Čtou to degen... ale co - Peachoviny? 29.3.2010 08:18  16104
Váleček taky nemám, vždycky poslouží půllitrová sklenice:-)

Jinak o víkendu králík na víně a rozmarýnu. Kde jsou ty časy, kdy jsem ho měl každý týden a ani Pínďa už to nežral...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 29.3.2010 07:45  16103
Když byla řeč o cherry rajčatech, minulký týden jsem koupil v makru cherry San Marzano, za nekřesťanský prachy, asi 80kč/půl kilo. Ale stálo to za to, úplně jsem zapoměl, jak chutnaj rajčata, asi si budu muset najít svého farmáře : http://www.najdisisvehofarmare.cz
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 28.3.2010 18:15  16102
To zní zajímavě,díky.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 28.3.2010 16:28  16101
Naplnit libečkem a upéct na grilu. Nejlepší úprava makrely jakou znám.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 28.3.2010 16:26  16100
Koupili jsme mořskou makrelu.Máte někdo dobrý receptík?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 28.3.2010 16:18  16099
Místo rumové tříště bych raděj volil tresť :).
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 28.3.2010 14:36  16098
No jo, když já už su starší a pomalejší - a navíc s strouhaným prstem :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.3.2010 14:33 - Oblíbené kluby (16:58) 16097
Než ty to všechno sepíšeš, my máme buchtu v troubě:) Rum tam není, boť ho nemám. Ořechy by na tom byly dobré, ale nemám:(
Všeho jsem dávala zhruba o polovičku víc, než bylo v receptu, abych zas neměla poloprázdnej pekáč.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 28.3.2010 13:41  16096
Ježiš - zpomněla jsem tam nasypat 2 lžíce kakaa!
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 28.3.2010 13:40  16095
Aabys nemusela vážit - tady je to na hrnky, jak ji dělám já a sypu do misky postupně:

nastrouhám 4 jabka (plus hrozinky a ořechy)
2 celá vejce
5 lžic oleje
1 hrnek mléka
4 lžíce rumu
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1 prášek do pečiva
všechno zamíchat

vyložím si plech pečícím papírem tak, aby byl až po okraje a naleju těsto

Jo - a zároveň s chystáním si zapni troubu, aby byla rozehřátá - tak cca 200 stupňů, po vložení těsta zmírnit na 180 a péct cca 3O minut.

vanda Vanda To je ten - hnusný punk 28.3.2010 13:33  16094
Anka [16089]: Jasně - tohle je jednoduchý a rychlý. Jabka nastrouhat, smíchat se vším ostatním, upéct. Nahoru jako vychytávku sypu sekanýma ořechama a po upečení počmárám čokoládou /nebo postrouhám/.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 28.3.2010 13:26  16093
Není to sice úplně jablečný, ale taky dobrý a s perníkem to vlastně ani nemá nic společného:-) Jablko může být klidně celý a nemusí ani být nastrouhaný, na kostičky taky dobrý nebo půl napůl.

Perník s kefírem

Suroviny:
350 g polohrubé mouky
350 g cukru moučka
2 lžíce kakaa
2 vejce
2 dl oleje
1/2 l kefíru (lze použít i acidofilní plnotučné mléko)
1 a 1/2 lžičky jedlé sody
sekané ořechy
1/2 jemně strouhaného jablka

Postup:
Do mísy prosít mouku, cukr, kakao, přidat olej, kefír, sodu, sekané ořechy, jablko, buď celá vejce nebo žloutky a sníh z bílků. Vše pořádně promíchat a vlít na plech vyložený pečícím papírem nebo vymaštěný olejem a vysypaný hrubou moukou. Péct na 180 stupňů asi 20-30 minut, podle trouby.

DO MENŠÍ FORMY STAČÍ POLOVIČNÍ DÁVKA !!!
kokos kokos 28.3.2010 13:14  16092
Jablkovej koláč je to jedný ze sladkých jídel co jsem kdy pekl. Prý se povedl. Byl to recept z Kuchařský pohotovosti. Tady je.
Když jsem to zvládl já, tak to zvládne každý.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.3.2010 13:11 - Oblíbené kluby (16:58) 16091
RUM! Tak to je to, co jsem včera při prvním velkém nákupu zapomněla koupit! (Jeidný alkohol, který tu mám, je calvados od Jehudit.)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt