Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 29.3.2010 20:17  16121
Wronski [16118]: Na můj první pohled moc složitý ;)
shelle Shelle - Good Service 29.3.2010 20:00  16120
phanny [16119]: TO bude jak scony, co? Nepovedly se mi :(
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 29.3.2010 19:57  16119
Wronski [16118]: Osobně bych se raděj pokusil o brioche suisse, ale zadělat správně těsto na briošky se musí umět, mě se to povedlo asi až na potřetí. Tohle video to v podstatě vysvětlo správně, jen po přidání másla se to má hníst co nejméně. Při zadělávání doporučují začít hnětení jen s polovinou množství vajec a zbytek přidávat až průběhu hnětení. Po vychladnutí přes noc to lze vyválet a naplnit skořicí jako v tom tvém receptu. Jen to po nahrájení na kolečka je třeba nechat vykynout.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 29.3.2010 18:39  16118
Mrkněte mi na toto prosim, jestli to vypadá použitelně:
Cinnamon Buns
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 29.3.2010 17:42  16117
vinylSouhlasím s Ankou - vždycky jsem se učila, že játra se solí až na talíři.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 29.3.2010 17:40  16116
Dnešní večeře: grilovaný lilek - nakrájený na plátky, potřený olivovým olejem, posypaný trochou bazalky a grilovacího koření. Naštěstí ho nikdo další nechtěl, tak zbyl celý na mě :-).
vinyl vinyl - ...jen si hraju 29.3.2010 13:00  16115
aby nebyla tvrdá je potřeba je dělat jen chvilku.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 29.3.2010 12:46  16114
Paprika, pepř, sůl. Netřeba mnoho. Hořčici netřeba vůbec :)
Asi zas přijde na játra řada :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 29.3.2010 12:21 - Oblíbené kluby (13:27) 16113
Já zas játra na pánvičce ráda. Nevím, čím to máti kořenila či nekořenila, ale solila je až nakonec, aby nebyla tvrdá. K tomu pěkně hořčici a cibulku.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 29.3.2010 11:57  16112
Játra na cibulce! Mňam - ty už jsem neměla sto let, taky to u nás skoro nikdo nejí.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 29.3.2010 11:49  16111
Jak říká nenufer, mám takhle nejradši telecí, ale vepřový budou taky fajn. Nakrájet na dudličky předtím.
nenufer 29.3.2010 11:37  16110
Ja mam rada jatra len tak na cibulce a nechat dodusit potom na troske cerveneho vina :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 29.3.2010 11:32  16109
Nebo ogrilovat v troubě na simaxový pokličce?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 29.3.2010 11:29  16108
Zahoď pánvičku a udělej paštiku, ale to si slyšet nechtěl. Já játra z pánve taky nerad.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 29.3.2010 11:21  16107
Poraďte, jak dobře udělat vepřový játra na pánvi (mám jen čtvrt kila pro sebe, bo to tu nikdo jinej nejí).
Dík

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt