Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 2.4.2010 22:09  16182
musi tam bejt ta ancovicka?
renda Renda 2.4.2010 17:21  16181
Tapenada vypada vyborne, to se pouziva jako ochucovadlo k uz hotovemu nebo radsi marinadana syrovy? Docela bych otestovala.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 2.4.2010 17:11  16180
Tapenáda pro Anku200 g černých oliv, 3 lžíce kapar, kůra a šťáva z 1/2 citronu, 1 řez ančovičky, pepř. Všechno umlít a postupně při mletí přilévat olej, 5 lžic.

Zas tak těžký to nebylo :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 2.4.2010 14:11  16179
Piplačka to je, dělala jsem jednou, ale jenom asi z kila. Marmeláda byla dobrá, hlavně k nakládanýmu hermelínu!
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 2.4.2010 13:43  16178
S šípkama je celkem piplačka, ne? Musí se z toho vydloubat ty chlupaté vnitřky, to mě nebaví, ale šípkovou marmeládu mám teda ráda.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 2.4.2010 11:57  16177
Nejradši bych čerstvé, ty mívají v makru, ale tam se mi jet nechce, byl jsem tam včera. Možná příště, asi zůstanu u zajíce na smetaně.
shelle Shelle - Good Service 2.4.2010 11:45  16176
vinyl [16171]: V jake podobe? Susene ma Antonin a urcite nejake bioprodejny. Dzem jsem vidala v Makru.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 2.4.2010 11:15  16175
Mám doma šípky sušené, nepoužité, klidně poskytnu:-) Ale šípková marmeláda není složitá k sehnání. Nevím teda v jaké podobě se šípky používají do jídla:-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 2.4.2010 09:04  16174
ankano, kniha je doma a pc je v práci :-)
johnny10 2.4.2010 08:58  16173
vinylprinejhorsim se daji pouzit sipkova povidla...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 2.4.2010 08:53  16172
vinyl: Tak jestli to je tak komplikované, tak to to z tebe lámat nebudu:)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 2.4.2010 08:53  16171
johnny: jen nevím, kde vezmu šípky :-(

anka: je to logisticky dost náročné, ale pokusím se.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 2.4.2010 08:46  16170
vinylA poskytneš recet na tapenádu, který by v té kuchařce měl být? :)
johnny10 2.4.2010 08:45  16169
vinylzajic na sipkove omacce je moc dobry
vinyl vinyl - ...jen si hraju 2.4.2010 08:44  16168
Nějaké myšlenky jak udělat zajíce (stehna), kromě zajíce na smetaně, toho jsme dělali minule. Ale zajíc mě v poslední době dostává velmi.

naposledy jsem koupil tuhle kuchařku:
http://www.knihkupectvi-bn.cz/giu-gedda-marie-pierre-moineova-provence-skola-provensalske-kuchyne/d-544166/
Moc pěkná.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt