Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
gvi 3.4.2010 22:43  16193
tak sníh je jediná věc, na kterou ten šlehač fakt vyndám...
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 3.4.2010 21:44  16192
mno, vzhledem k tomu jak furt toužil po Olívii která s ním jen koketovala, tak bůh ví jestli to byl zrovna špenát.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 3.4.2010 20:50  16191
ale ten ho měl ze špenátu
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 3.4.2010 19:31  16190
Dělal jsem sníh. A neměl jsem šlehač na sníh. Mám teď předloktí jak Pepek námořník.
gvi 3.4.2010 18:33  16189
Tarta de SantiagoTak dneska jsem pekla tento velikonoční koláč ze Španělska a mohu doporučit... akorát se mi místo strouhaných mandlí podařilo koupit strouhané lískáče (ano, stydim se za Babicismus), ale rodina se olizovala;-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.4.2010 17:18  16188
vinyl [16187]: No pro jisottu jsme to dnes snědli. Chutnalo výborně. Upekla jsem k tomu ještě i brambory s čerstvým tymiánem a přidala k nim na upečení i pár rajčat.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 3.4.2010 17:00  16187
Anka16183: To ti toho chybí ještě hodně :-)

16184: Nevím jakým způsobem to máš zavakuovaný, ale já mám teď v lednici jehněčí hřebínek zavakuvaný 3 dny po porážce, konkrétně 18. ledna, trvanlivost má do 5. dubna, což je přesně den, kdy bude sněden.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.4.2010 11:01  16186
Foxka [16185]: Řeknu ti, jaké bylo po skoro pěti dnes:)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 3.4.2010 08:55  16185
V ledničce bych tipla max. 3 dny a v mrazáku 1/2 roku?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.4.2010 08:07  16184
Jak dlouho vydrží naložené a zavakuované jehněčí? Bylo to zavakuované ve chvíli koupě.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.4.2010 07:38  16183
makovec [16182]: I v jiných receptech ančovičku uvádějí. Vyzkouším. Až koupím olivy, kapary, ančovičky a mlejnek:)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 2.4.2010 22:09  16182
musi tam bejt ta ancovicka?
renda Renda 2.4.2010 17:21  16181
Tapenada vypada vyborne, to se pouziva jako ochucovadlo k uz hotovemu nebo radsi marinadana syrovy? Docela bych otestovala.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 2.4.2010 17:11  16180
Tapenáda pro Anku200 g černých oliv, 3 lžíce kapar, kůra a šťáva z 1/2 citronu, 1 řez ančovičky, pepř. Všechno umlít a postupně při mletí přilévat olej, 5 lžic.

Zas tak těžký to nebylo :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 2.4.2010 14:11  16179
Piplačka to je, dělala jsem jednou, ale jenom asi z kila. Marmeláda byla dobrá, hlavně k nakládanýmu hermelínu!

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt