Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.4.2010 21:07  16200
vinylTak - vypadá to ještě hůř. Ale výsledek, i když poslepovanej moukou byl stravitelnej.
Naházel jsem to z pánve do misky a když jsem měl všechno usmažený, tak jsem to servíroval každý kousek na plátku salátu , dresing vedle na talíři.
ad mrcos - já neměl celý jalapeňos, jen krájený. Tak jsem zkusil tohle.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 6.4.2010 15:02  16199
Jednak mi taky přijde trochu divný, proč toliko různejch paprik a druhak:
"Zprudka smažíme na oleji. Podáváme na salátu s jogurtovým dresingem." To se jako to smažený nechá vystydnout, nebo se tim ohřejvá ten salát a jogurt?
Osobně bych to asi koncipoval trochu jinak, v jednoduchosti tkví úspěch (imho - jalapenos, dobrým sýrem vycpat, stačí).
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.4.2010 10:04  16198
Nemůžu si pomoct,vypadá to dost odpudivě
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 6.4.2010 09:50  16197
nevim, nepobiram, proc smichava tri druhy paprik?
(jo vim, Babicomixstyl:-)) )
Este by moh mrsknout tam habanerku,ktera ma takovou ovocnou chut a bude to smakulada panecku!:-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.4.2010 06:30  16196
MountbattenNevím, já to našel na netu někde.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.4.2010 06:28  16195
Kuličky Jalapeňos podle BabicyKuličky Jalapenos

Potřebujeme:

3 papričky jalapenos
2 bílé papriky
3 beraní rohy
100 g nivy
3 lžíce hladké mouky
3 lžíce piva
300 ml oleje
žloutek
ledový salát
sůl

Postup:

Jalapenos a papriky očistíme a společně s beraními rohy nakrájíme na drobno. Přidáme nivu a žloutek a vytvoříme směs. Do misky nalijeme pivo, přidáme žloutek, mouku a vytvoříme těstíčko, ve kterém obalujeme kuličky vytvořené ze směsi. Zprudka smažíme na oleji. Podáváme na salátu s jogurtovým dresingem.


Mně se to ovšem nepovedlo, takže místo v těstíčku jsem to obaloval v mouce, aby to vůbec trochu drželo pohromadě.

Mít Jalapeňos celé, tak bych je naplnil buď Nivou nebo Fettou, obalil a osmažil. Bohužel jsem měl jen krájené na kolečka.

alchymista 5.4.2010 23:43  16194
johnny10 [16143]: LOL, když jsme tohle dělali v Petersberger Hofu, stály na to fronty :))
gvi 3.4.2010 22:43  16193
tak sníh je jediná věc, na kterou ten šlehač fakt vyndám...
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 3.4.2010 21:44  16192
mno, vzhledem k tomu jak furt toužil po Olívii která s ním jen koketovala, tak bůh ví jestli to byl zrovna špenát.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 3.4.2010 20:50  16191
ale ten ho měl ze špenátu
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 3.4.2010 19:31  16190
Dělal jsem sníh. A neměl jsem šlehač na sníh. Mám teď předloktí jak Pepek námořník.
gvi 3.4.2010 18:33  16189
Tarta de SantiagoTak dneska jsem pekla tento velikonoční koláč ze Španělska a mohu doporučit... akorát se mi místo strouhaných mandlí podařilo koupit strouhané lískáče (ano, stydim se za Babicismus), ale rodina se olizovala;-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.4.2010 17:18  16188
vinyl [16187]: No pro jisottu jsme to dnes snědli. Chutnalo výborně. Upekla jsem k tomu ještě i brambory s čerstvým tymiánem a přidala k nim na upečení i pár rajčat.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 3.4.2010 17:00  16187
Anka16183: To ti toho chybí ještě hodně :-)

16184: Nevím jakým způsobem to máš zavakuovaný, ale já mám teď v lednici jehněčí hřebínek zavakuvaný 3 dny po porážce, konkrétně 18. ledna, trvanlivost má do 5. dubna, což je přesně den, kdy bude sněden.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.4.2010 11:01  16186
Foxka [16185]: Řeknu ti, jaké bylo po skoro pěti dnes:)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt