Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
nenufer 6.4.2010 23:09  16207
RendaKrutu odmietam grilovat, s opalovanim tvojich prstov ratam na uz urcenom cervencovom termine :-) Pokial ale si spravis volno mozeme si spravit nieco v styroch alebo dvoch aj predtym, ale vidim to skor na cas cez tyzden :-)
renda Renda 6.4.2010 22:56  16206
NenuferV tvem prispevku citim nenapadne postouchnuti k tomu, abych se dostavila strcit ruce do grilu a do trouby :)
nenufer 6.4.2010 22:55  16205
Rendaeste ze mas kamaratov ktory ho do trouby narvu :-) a kruta sa da celkom v pohode v Makre cela kupit
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.4.2010 22:40  16204
Renda Jojo, chápu :o)) Krocan pro normální babu velkej...
renda Renda 6.4.2010 22:33  16203
Na krocana sem parkrat narazila a sem si jista, ze bych mela problem ho do neceho narvat...
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.4.2010 22:23  16202
nulaŠikovná. U nás se snad ani krocan nekoupí. Možná krůta - ale nevím, jestli je to náhrada... A navíc nevím, jestli by se vešel do trouby.
nula nula všetko je tak, ako má byť 6.4.2010 21:50  16201
Sa pochválim. Tento rok sa mi mimoriadne vydaril ve¾konočný pečený moriak s plnkou. A v pondelok mi nečakane a nepozvane prikvitlo na obed desať ¾udí, takže sa, aj čo do množstva, ve¾mi hodil.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.4.2010 21:07  16200
vinylTak - vypadá to ještě hůř. Ale výsledek, i když poslepovanej moukou byl stravitelnej.
Naházel jsem to z pánve do misky a když jsem měl všechno usmažený, tak jsem to servíroval každý kousek na plátku salátu , dresing vedle na talíři.
ad mrcos - já neměl celý jalapeňos, jen krájený. Tak jsem zkusil tohle.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 6.4.2010 15:02  16199
Jednak mi taky přijde trochu divný, proč toliko různejch paprik a druhak:
"Zprudka smažíme na oleji. Podáváme na salátu s jogurtovým dresingem." To se jako to smažený nechá vystydnout, nebo se tim ohřejvá ten salát a jogurt?
Osobně bych to asi koncipoval trochu jinak, v jednoduchosti tkví úspěch (imho - jalapenos, dobrým sýrem vycpat, stačí).
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.4.2010 10:04  16198
Nemůžu si pomoct,vypadá to dost odpudivě
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 6.4.2010 09:50  16197
nevim, nepobiram, proc smichava tri druhy paprik?
(jo vim, Babicomixstyl:-)) )
Este by moh mrsknout tam habanerku,ktera ma takovou ovocnou chut a bude to smakulada panecku!:-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.4.2010 06:30  16196
MountbattenNevím, já to našel na netu někde.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.4.2010 06:28  16195
Kuličky Jalapeňos podle BabicyKuličky Jalapenos

Potřebujeme:

3 papričky jalapenos
2 bílé papriky
3 beraní rohy
100 g nivy
3 lžíce hladké mouky
3 lžíce piva
300 ml oleje
žloutek
ledový salát
sůl

Postup:

Jalapenos a papriky očistíme a společně s beraními rohy nakrájíme na drobno. Přidáme nivu a žloutek a vytvoříme směs. Do misky nalijeme pivo, přidáme žloutek, mouku a vytvoříme těstíčko, ve kterém obalujeme kuličky vytvořené ze směsi. Zprudka smažíme na oleji. Podáváme na salátu s jogurtovým dresingem.


Mně se to ovšem nepovedlo, takže místo v těstíčku jsem to obaloval v mouce, aby to vůbec trochu drželo pohromadě.

Mít Jalapeňos celé, tak bych je naplnil buď Nivou nebo Fettou, obalil a osmažil. Bohužel jsem měl jen krájené na kolečka.

alchymista 5.4.2010 23:43  16194
johnny10 [16143]: LOL, když jsme tohle dělali v Petersberger Hofu, stály na to fronty :))
gvi 3.4.2010 22:43  16193
tak sníh je jediná věc, na kterou ten šlehač fakt vyndám...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt