Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 13.4.2010 08:02 - Oblíbené kluby (15:36) 16227
mrcosPřesně. Nepohrdám kejdou. Taky si někdy namažu na chleba taveňák a maso doma strkám do mrazáku. Ale v restauraci ("odborném" to zařízení) očekávám "odbornou" péči. A je fakt, že začínám být díky televizním pořadům rozmazlená. Ne na to, abych dostala luxusní suroviny, ale na to, abych dostala správné, čerstvé a správně zpracované suroviny. Dřív jsem třeba tušila, že něco není ok, ale nedokázala jsem moc poznat, v čem může být problém. Teď, díky těmto pořadům a bráchovi kuchařovi člověk trochu víc vidí do zákulisí a dokáže si spočítat 2 + 2.

Taková moje dobrá rada, jak co nejméně narazit: "Ševče, drž se svého kopyta." V klasický český putyce si nedám "italské" těstoviny. Tam, kde vím, že mají šanci prodat dva bifteky za rok, si nedám biftek, protože bude už půl roku v mrazáku. Na řecký salát si dojdu do řecké restaurace, protože tam si nepletou fetu s balkánským sýrem.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 13.4.2010 00:47  16226
... a zasloužil by nakopat.
Díky bohu za páně Pohlreicha, Itala, vcelku i Kluky v akci a další, co se snaží ukázat, jak vařit z dobrejch surovin, hezky čistě a bez prasáren. Prasárny si vymyslim sám na koleji, děkuju pěkně. A to na koleji jsou vidět občas hooodně zajímavý věci ;)
Ad Pohlreich - v hospodách jsem si začal všímat věcí, co bych normálně opominul, ale je dobře si toho všimnout. (třebas kvalita salátů, těstoviny apod.) A asi začnu dávat hodně i zpětnou vazbu kuchyni, což jsem obvykle nedělal. Hlavně teda pokud to nebude dobrý :)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 12.4.2010 23:28  16225
Já mu docela rozumím. Je to pohodář, kterej se docela slušně chytil, nemusí skoro nic dělat a má za to slušný háky. Takže má i na to, aby to měl na háku.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 12.4.2010 21:41  16224
Chlapec je pěkně sebejistý ;o)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 12.4.2010 20:50  16223
No to je výživný článek :))
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 11.4.2010 20:52  16222
repost od jkom

... Ti lidé, kteří mě kritizují, jsou holt gurméni (skutečně to tak vyslovuje), kteří vědí všechno nejlépe a jedině správně. V životě třeba nejedli utopence, ale stali se gurmény a vědí všechno nejlépe. ...
renda Renda 11.4.2010 15:35  16221
Sejkory samozrejme znam :) A asi to bude tim, ze sem puvodem z podkrkonos ...
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 8.4.2010 21:46  16220
ShellePravda, moc známý tohle jídlo asi není.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 8.4.2010 21:45  16219
ScalexNo, říkala mi kámoška která mě to učila, že někde v Krkonoších narazila na stánek, kde inzerovali sejkory. Tak si vystála frontu a dostala...bramborák od Nowaco. Stánkař se pak jen kroutil, že takhle se to líp prodává.
Bych mu to připlác na frňák.
scalex Scalex 8.4.2010 21:25  16218
Zdeněk Pohlreich o nich mluvil v Ano, šéfe, v díle, který se odehrával v Krkonoších. Chválil to jako dobrý nápad, se kterým se dá dobře zabodovat jako s místní specialitou.
shelle Shelle - Good Service 8.4.2010 21:21  16217
Royal [16216]: Ja totiz neznam nikoho jineho, kdo by rikal/delal sejkory.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 8.4.2010 20:37  16216
ShelleNo fakt! Skoro každej rok... Asi už na ně mám hroznou chuť. Dokonce i ten recept už jsem dával.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 8.4.2010 20:33  16215
Tak já pro jistotu napíšu jak je umím já:
Brambory rozmydlím takovým tím sekacím strojkem (jakoby velký mixér) a přidám kousek cibule a sůl. Česnek a majoránka patří do bramboráku, ne do sejkor.
Slije se voda z brambor, dosype trošku mouky (jen tolik, aby těsto šlo nalévat sběračkou na plotnu máznutou sádlem nebo špekem). Plotna by měla být jen tak horká, aby se sejkory "nechytaly" a šly volně posouvat. Placky tenké tak 5 - 6 mm pečeme z obou stran. Skládáme do misky či na talíř na sebe, mažeme mašlovačkou rozpuštěným máslem.

Podmínkou je rovnoměrná teplota - litinový tál je ideální. Na elektrické kulaté plotýnky jsem si půjčoval nerezové deklíky cca 8mm silné. Jenže teď mám sklokeramiku, což je z hlediska rovnoměrné teploty problém. Budu muset pořídit desku z litiny, železa, nerezu či kamene.
shelle Shelle - Good Service 8.4.2010 20:27  16214
nula [16213]: Vzdyt se tu na to pta kazdy mesic :) Nebo o nich aspon vypravi :)
nula nula všetko je tak, ako má byť 8.4.2010 15:07  16213
Tigodík, to som fakt počula po prvý raz.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt