Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
johnny10 14.4.2010 18:24  16254
AnkaTak podle mě jim vždy dokázal, že debil je.
ano, pro me taky vohnout = debil. nicmene i tak se mi libi, ze si z toho prave nic nedela. mas totiz na svete i spoustu vohnoutu, co si mysli, ze jsou mistri sveta a muzou se sami ze sebe posrat.

A myslím si, že určitý standard domácího vaření se dá udržet i při nepražském přístupu k surovinám.
a ted k tomu dodej jeden dulezity parametr - cenu, resp. prijmy low cost domacnosti (vetsina v zemi)...a jsi u babicova vareni...

U něj mi to z toho mála, co jsem viděla, připadá u něčeho jako "jak udělat snobský a pokud možno cizokrajně znějící jídlo za pár korun" a u zbytku "jak to uvařit co nejrychleji a nejlevněji".

ano, to je presne to co pisu - porad od vohnouta pro vohnouty (jak by rekl paroubek - "vobycejny lidi"). on to vi, ty to vis, i ten pohlreich to vi. tak proc mu to vycitat?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 14.4.2010 18:19  16253
johnny10 [16249]: Tak to vidíme jinak. "Že ať se mu několikrát snažili přímo i nepřímo naznačit, jakej je to debil, tak on se jim jen vysmál." - Tak podle mě jim vždy dokázal, že debil je.

Podle mě tam má pravdu v jediném: On dělá pořad pro "domácí vaření" a Pohlreich pro "restaurační vaření", což prostě JE rozdíl. Pohlreich tam ale imho nikomu necpe, že takto a nijak jinak se má vařit v domácích podmínkách. A myslím si, že určitý standard domácího vaření se dá udržet i při nepražském přístupu k surovinám. Rozdíl je spíš v tom, že podle Pohlreicha si má kuchař i strávník (ať už doma nebo v hospodě) svého jídla vážit a je úplně jedno, jestli jí luxusně nebo obyčejně, ale měl by jíst dobře. Babica razí trend "pejsek a kočička vařili dort". U něj mi to z toho mála, co jsem viděla, připadá u něčeho jako "jak udělat snobský a pokud možno cizokrajně znějící jídlo za pár korun" a u zbytku "jak to uvařit co nejrychleji a nejlevněji".
johnny10 14.4.2010 18:01  16252
kouknul jsem na ty jejich stranky a ocividne to budou fakt spicky ve svem oboru. takze tahle elita bude do jiste miry duveryhodna
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 14.4.2010 17:36  16251
PrakulPokud si projdu lektory a jejich kurzy, tak to není žádná samozvaná elita, ale opravdu mistři ve svém oboru. Taky je velká většina kurzů už obsazená.
frakira 14.4.2010 16:50  16250
johnny10 hezky. Myslim si presne to same, ale neumim to tak krasne napsat ;-)
johnny10 14.4.2010 16:14  16249
Ankaabych byl konkretnejsi - daval si je tim, ze at se mu nekolikrat snazili primo i neprimo naznacit, jakej je to debil, tak on se jim jen vysmal a argumentoval tou anglii a oblibenosti svych produktu (kniha+ tv show). a na zaver tam zaznela ta castka, co mu to hodilo. opravdu mi prijde, ze on je do jiste miry sam vohnout, ale takovy ten dobrosrdecny, kteremu je u prdele, co si o nem rekne nejaka "elita".

a poopravde uz jen nazev nejakeho "institutu buhviceho", kde samozvani odbornici se pasuji do role tech nejmoudrejsich mi dost smrdi. Pohlreicha uznavam, ten ma svoji hospodu, ale obecne mi vadi tohle elitarstvi, kdy nekdo si privlastnuje patent na rozum v dane oblasti. a i to tam pekne setrel, v narazce na svoje povolani, ktere mu ty novinari "vycetli"...
johnny10 14.4.2010 16:07  16248
Ankano tahle- v zasade ma pravdu v tom, ze tyhle ostatni porady ala J.O., ci Ital v kuchyni (a dalsi) proste vari ze surovin, ktere jsou pro 80% populace jednak drahe a jednak nedostupne. presne jak tam pise - tady nejsme v anglii, kde si clovek muze koupit na trhu cerstvou rybu, ci hafo ruzne zeleniny (prazaci prosim no comment). on celou dobu konzistentne tvrdi, ze chce varit levne, jednodusse a pokud mozno flexibilne. ano, je pravda, ze odbornikum se jeho pristup nemusi libit, ale tak to je. vzdyt se i shodne s pohlreichem, ze co clovek muze proboha cekat za zradlo v hospode v cene 60 kc?

jsme vohnoutska zeme (staci se podivat na volebni preference ci vysledky). on udelal porad pro vohnouty a vydelal na tom prachy. jestli je pravda, kolik za to ma a kolik tech knih prodava, pak je u me frajer. nasel diru na trhu a ma muj respekt. a jestli umi opravdu varit nebo ne? imho ano, ale neni to vlastne jedno?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 14.4.2010 07:50  16247
johnny10Já mu nezávidím jeho miliony a jestli je vydělal na tom, že jsou Češi uprdění, tak by se opravdu neměl stydět on, ale ti, kteří mu to žerou.
Můžeš být konkrétnější? Čím v tom rozhovoru u tebe stoupnul? Jak si je dával?
johnny10 14.4.2010 07:32  16246
ad ten babica, docela mi prijde, ze si je dobre dava v tom rozhovoru. a jestli vydelal 4,5 mega na takovejch prasecinach, pak mu to jen preji. on preci nemuze za to, ze narod jsou prasata. a ze na tom vydelava? no a co?

u me dost tedy stoupnul po precteni toho rozhovoru...
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 13.4.2010 23:20  16245
kvitko [16241]: souhlas naprostý... tohle už jsem v restauraci vrátila...
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 13.4.2010 22:56  16244
To se taky někde dostane? To bych jim asi hodil na hlavu.

Anka: no právě ta červená cibule je jeden z důvodů, proč to moc nedělám. Bo ji nemívám obyčejně.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 13.4.2010 14:12  16243
Ten jsem si snad nikdy nikde nedala. Ani doma:-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 13.4.2010 14:11  16242
A většinou se to tu dává i na řecký salát :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 13.4.2010 14:09  16241
Nejhnusnější je šopák celej zalitej klasickým nálevem voda-cukr-sůl-ocet. Většinou to bejvá ještě přeoctovaný:-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 13.4.2010 13:54  16240
No a třeba do řeckého je ta červená cibule nutnost :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt