Johnny10: Ital v kuchyni (a dalsi) proste vari ze surovin, ktere jsou pro 80% populace jednak drahe a jednak nedostupne.
Viděl jsi někdy ten Italův pořad? Mně až na několik výjimek přijde, že vaří přinejmenším finančně srovnatelně s Babicou. A že vede diváky k tomu, aby kupovali čerstvé potraviny? Proboha, jen houšť a větší kapky! Dneska jsou české supermarkety plné sraček a přitom kvalitní čerstvé suroviny nejsou o tolik dražší. Byl ses podívat v Praze na ty farmářské trhy? (a pomiň teď, že se konaly v Praze) Bylo tam vše kvalitní a čerstvé a za naprosto normální ceny. A ti farmáři byli z celé republiky, čili to samé zboží by sis od nich mohl koupit i jinde, nejen v Praze.
Ital nebo Pohlreich říká lidem: nejezte sračky, kazíte si tím zdraví a už ani nevíte, jak vlastně chutná dobré jídlo z čerstvých surovin.
Babica říká lidem, že párky, ve kterých je víc sóji než masa (a i to maso jsou spíš kůže) jsou v pořádku a když tomu ta chuť chybí, tak to doženeme sojovkou a glutamanem. Sorry, ale na tom není nic lidového, žrát levné chemikálie, sestavené do přibližné podoby původního jídla. To je prostě svinstvo, na které si lidé zvykli a je potřeba, aby si zase odvykli.
A taky viz Anka 16255 - ti, co nejvíc řvou, jak si ty čerstvé a kvalitní suroviny nemůžou dovolit, mají plný špajzy a lednice všelijakých sajrajtů, místo kterých mohli mít výbornou křupavou zeleninku a báječné maso.
Jinak u Pohlreicha je potřeba brát ten pořad s rezervou - on nepředvádí vaření pro domácnosti, ale pro restaurace... a v tom samozřejmě rozdíl je. Nicméně když se podíváš na jeho jídla, tak to opravdu není nic drahého (u něj v restauraci ano, ale když si to uvaříš doma, tak nemáš v ceně pronájem Café Imperial a plat dalších 10 lidí, co tam dělají). Naopak, Pohlreichovou specialitou jsou jídla z tzv. ekonomických druhů masa (tj. z těch horších, méně kvalitních částí krávy či prasete). Líčka, pupek a tak.
Zkrátka pro dobro každého českého strávníka je nutné:
a) vysrat se na celého Babicu
b) brát si inspiraci od skutečných kuchařů a ne od vařících herců
c) naučit se kupovat kvalitní potraviny
d) naučit se tlačit na obchodníky, aby ty kvalitní potraviny prodávali |