ScalexViděl jsi někdy ten Italův pořad? Mně až na několik výjimek přijde, že vaří přinejmenším finančně srovnatelně s Babicou.
na babicu nekoukam, itala jsem videl parkrat (vetsinou recepty na FB). a opravdu mi neprijde, ze by varil financne zajimave pro "vobycejny lidi". naposledy jsem videl, jak delal krasnou teleci peceni.
Byl ses podívat v Praze na ty farmářské trhy?
byl ses ty nekdy podivat do samosky ci penny v malem meste? potazmo na vesnici? proste spousta tech veci je normalnim lidem nedostupna bud uplne, nebo je to za "vysokohorskou prirazku" nekde v horni dolni. to je skutecnost..
Sorry, ale na tom není nic lidového, žrát levné chemikálie, sestavené do přibližné podoby původního jídla.
pak si asi vykladame kazdy jinak slovo "lidovy"..
ti, co nejvíc řvou, jak si ty čerstvé a kvalitní suroviny nemůžou dovolit, mají plný špajzy a lednice všelijakých sajrajtů, místo kterých mohli mít výbornou křupavou zeleninku a báječné maso.
a co? je to jejich volba, jim to tak chutna. rodice je tak asi naucili, byvaly rezim je v tom podporoval, tak co je spatneho na tom (z jejich pohledu), ze to zerou? a btw to je klasicka umera: kvalitnejsi zradlo = je ho mene = zdravejsi, levne sracky = koupim toho hodne = vetsinou budu tlusty prase.....podivej se ale na zebricky obezity, cesky clovek proste chce mit co nejvic, za co nejmene a kvalita je to posledni. mne to prijde perverzni, ale co mi je do toho? jejich volba..
Zkrátka pro dobro každého českého strávníka je nutné:
zrovna od tebe bych necekal nejaky apel na cokoliv, co se tyka svobodne volby cloveka... |