Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 15.4.2010 18:32  16317
Doprdelealeuž! Já to lidem neberu, ať si jedí balfy, taky si někdy dám. Já to Babicovi neberu, ať vaří levně, rychle, vydatně a pro dementy. Vždyť pořad postavený na tom, že lidový Babica učí vařit burany se dá udělat i bez toho, že by si pan Babica udělal profesionální ostudu. Ne že se s lidem bude předhánět, kdo to vymyslí horší jídlo. Ale naučí paní Marušku, že když v tom svém blafu vynechá masox, místo mrkve mražené tam nakrájí mrkev čerstvou a místo kečupu tam hodí rajčata z plechovky a trochu víc to dochutí základním kořením, tak získá jídlo na stejném principu, za stejnou cenu a v mnohem vyšší kvalitě.

(Plechovka rajčat se dá pořídit za cenu kečupu.)
johnny10 15.4.2010 18:10  16315
Wronskio tom presne mluvim, diky za pobaveni ;-)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 15.4.2010 18:09  16314
pohlrajch je osel kdyby mněl svojí restauraci tak za polívku platíte 500kč hold šef kuchař jak to s ním doopravdy je????? Pan babica je určitě pohoda klasa.
— Milan Harcinik, Třinec

Vox populi, vox dei
johnny10 15.4.2010 17:42  16313
AnkaPohlreich samozrejme.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 15.4.2010 16:27  16312
a kdo nemá vejce ..
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 15.4.2010 16:24  16311
Babica

(kdo nemá pomazánkové máslo, tak tam nedá nic)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 15.4.2010 16:15  16310
JohnnyTak se vraťme k té vaječné omeletě. Pohlreich tě naučí, jak udělat správnou vaječnou omeletu. A Babica tě navíc naučí, že na ni můžeš dát pomazánkové máslo. Kdo vaří levněji a rychleji?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 15.4.2010 15:49  16309
Nějakej recept by nebyl?.-)
frakira 15.4.2010 15:46  16308
Foxkapokud vim, spatne je to vzdycky (treba se nadmiru opotrebovavaji klouby i dokud to clovek neciti).

Jinak mi to, ze nekdo vydelava na blbosti jinych, nepripada o nic zavadnejsi, nez ze si nekdo dela image sprostym slovnikem a plive na nekoho, kdo si vydelava blbosti jinych (zvlast v pripade, ze to dela taky pro prachy). Obdivuju obqa z toho pohledu, co dokazali, ale nijak zvlast si nevazim ani jednoho...
johnny10 15.4.2010 15:28  16307
makovecto uz bysme tu rovnou mohli stavet slavobrany lidem, kteri zazvonej u babky, reknou ze sou z plynarny, zapomneli si sroubovak a jestli by jim nepucila pet tisic na novej, ze to vratej.

srovnavat babicu se zlodeji, to je hodne laciny...
johnny10 15.4.2010 15:26  16306
makovecdokazes rozlisit obdiv k vysledkum od obdivu k osobe? protoze opravdu uz me nebavi se opakovat a stokrat rikat, ze neobdivuji ani paroubka, ani babicu. zkusim dat polopatictejsi priklad - obdivuji hitlerovy uspechy v letech 1933-1939, protoze jsou nesporne. neobdivuji hitlera jako osobu. chapeme se uz?
johnny10 15.4.2010 15:22  16305
Vandaad Havel radsi no comment, je to OT a ja bych se rozcilil :-).

právě za tohle si nemůžu vážit nikoho, kdo lidi utvrzuje v jejich malosti.
jestli jsem nekde napsal, ze si ho vazim, tak to beru zpet. nevazim si ani babici, ani paroubka, ale ocenuji (resp. neprehlizim), ze jsou v tom, co delaji velmi uspesni. a za to si zaslouzi svym zpusobem obdiv (stejne jako zeleny mozek, co vydrzi trenink SAS, i kdyz pro me je to blazen, ze do toho vubec jde).

jinak on ani nikoho neutvrzuje v tom, ze je maly, on jen participuje na realite. pokud chces, tak prispiva k zakonzervovani stolovacich navyku vohnoutu. ale nebyt babicy, zmenilo by se neco? ti lidi tak zrali davno pred nim, a budou tak zrat jeste dlouho po nem. babica nebabica. proto - znovu rikam - mi prijde ta hysterie kolem neho prehnana.

ono dobre to je videt na tech restauracich v ano, sefe., kdy kolikrat zdenkovi majitelka rekne - "tohle tam musi zustat, to je nase nejoblibenejsi jidlo" a pritom z toho vyleze nejaka sracka z kecupu (napr.), nebo smazak...

pokud si budeme vážit takových Babiců (a Paroubků) z jakýchkoliv důvodů - je něco špatně.
spatne hlavne je, ze takovi lide maji uspech. ale zavirat nad tim oci a odsuzovat to taky neni nejstastnejsi. asi mam vic empatie nez vy ;-).

vinyl:
není možné aby soudnému člověku byl někdo, kdo vydělává na lidské blbosti a malosti, sympatický
spis se muze clovek cynicky pousmat nad kvalitou ceskeho naroda in general:-). btw ze stejneho duvodu uz mi je sumak, jak dopadnou letosni volby. protoze at vyhraje petr nebo pavel, babica bude porad nejoblibenejsi kuchar (jestli rozumite, jak to myslim).
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 15.4.2010 15:01  16304
makovec: ad ten paroubek - ty do toho tahas hrozne politiku. ja nemam rad ani jednoho, ale svoji praci delaji oba s relativne dobrymi uspechy. a ted nehodnotim (!!!) metody ani zpusoby, jakymi tech uspechu dosahli, ale ten uspech samotny. to je obdivuhodne. i kdyz u toho paroubka to je dvojsecne, ale to jsme silne OT.

OT ani moc nejsme, i kdyz se to tyka babicy, bo princip je stejnej. IMO neni mozny mluvit v pripade takovych lidi o uspechu, nebo nedejboze je za to nejakym zpusobem obdivovat. Osobne nejsem rozhodne takovy demokrat abych opomijel to ze pro me oba ztelesnuji nejake zlo. i kdyz babicovi bych rozhodne nehodlal slapat do xichtu abych ho umlcel, aby dal nemohl oblbovat davy vohnoutu. Tak spolecensky nebezpecnej IMO neni .o) ale princip je to stejnej. nemuzu nejak opdivovat kohokoliv, kdo nejak participuje na lidsky blbosti. to uz bysme tu rovnou mohli stavet slavobrany lidem, kteri zazvonej u babky, reknou ze sou z plynarny, zapomneli si sroubovak a jestli by jim nepucila pet tisic na novej, ze to vratej.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 15.4.2010 14:45  16303
frakira 16276"Být obézní je špatně."
Je to špatně i pro ty, kteří nemají zdravotní problémy?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.4.2010 14:23  16302
Johnny má pravdu, až na jedno, není možné aby soudnému člověku byl někdo, kdo vydělává na lidské blbosti a malosti, sympatický, neřkuli ho obdivoval.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt