Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
johnny10 16.4.2010 06:05  16321
Royalmne se ta premisa Babica= sracky taky prilis nezda, ale jelikoz jsem videl vsehovsudy 5 minut, tak jsem byl zticha :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.4.2010 22:49  16320
Tak jak to tu čtu, tak mi připadá, že Babica vaří nekvalitní sračky. Já jsem jeho knížku sice jen prolistoval a podle jeho receptů jsem uchystal jedno jídlo, který se mi moc nepovedlo ale bylo dobrý. Přesto mám dojem, že pro většinu lidí zvyklejch ohřát párky nebo otevřít konzervu budou jeho recepty pokrokem. Jiná otázka je, jestli takoví lidé chtějí vařit.
nenufer 15.4.2010 18:54  16319
VandaMama pdo to dava nejaku mrazenu zeleninovu zmes, brambory, paradajky a je to moc dobre. Zelenina je fakt podla napadu (a obsahu mrazaku teraz v zime), korenie smer tymian + cosi co sa k nemu hodi
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 15.4.2010 18:33  16318
Nějaký tip na králičí maso?Co se hřbetem a dvěma stehny - chci něco rychlýho, lehkýho, zeleninový a aby mi to chutnalo :)
OK - podmínka a) nemusí být nutně dodržena, obětuju tomu přiměřený čas.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 15.4.2010 18:32  16317
Doprdelealeuž! Já to lidem neberu, ať si jedí balfy, taky si někdy dám. Já to Babicovi neberu, ať vaří levně, rychle, vydatně a pro dementy. Vždyť pořad postavený na tom, že lidový Babica učí vařit burany se dá udělat i bez toho, že by si pan Babica udělal profesionální ostudu. Ne že se s lidem bude předhánět, kdo to vymyslí horší jídlo. Ale naučí paní Marušku, že když v tom svém blafu vynechá masox, místo mrkve mražené tam nakrájí mrkev čerstvou a místo kečupu tam hodí rajčata z plechovky a trochu víc to dochutí základním kořením, tak získá jídlo na stejném principu, za stejnou cenu a v mnohem vyšší kvalitě.

(Plechovka rajčat se dá pořídit za cenu kečupu.)
johnny10 15.4.2010 18:10  16315
Wronskio tom presne mluvim, diky za pobaveni ;-)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 15.4.2010 18:09  16314
pohlrajch je osel kdyby mněl svojí restauraci tak za polívku platíte 500kč hold šef kuchař jak to s ním doopravdy je????? Pan babica je určitě pohoda klasa.
— Milan Harcinik, Třinec

Vox populi, vox dei
johnny10 15.4.2010 17:42  16313
AnkaPohlreich samozrejme.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 15.4.2010 16:27  16312
a kdo nemá vejce ..
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 15.4.2010 16:24  16311
Babica

(kdo nemá pomazánkové máslo, tak tam nedá nic)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 15.4.2010 16:15  16310
JohnnyTak se vraťme k té vaječné omeletě. Pohlreich tě naučí, jak udělat správnou vaječnou omeletu. A Babica tě navíc naučí, že na ni můžeš dát pomazánkové máslo. Kdo vaří levněji a rychleji?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 15.4.2010 15:49  16309
Nějakej recept by nebyl?.-)
frakira 15.4.2010 15:46  16308
Foxkapokud vim, spatne je to vzdycky (treba se nadmiru opotrebovavaji klouby i dokud to clovek neciti).

Jinak mi to, ze nekdo vydelava na blbosti jinych, nepripada o nic zavadnejsi, nez ze si nekdo dela image sprostym slovnikem a plive na nekoho, kdo si vydelava blbosti jinych (zvlast v pripade, ze to dela taky pro prachy). Obdivuju obqa z toho pohledu, co dokazali, ale nijak zvlast si nevazim ani jednoho...
johnny10 15.4.2010 15:28  16307
makovecto uz bysme tu rovnou mohli stavet slavobrany lidem, kteri zazvonej u babky, reknou ze sou z plynarny, zapomneli si sroubovak a jestli by jim nepucila pet tisic na novej, ze to vratej.

srovnavat babicu se zlodeji, to je hodne laciny...
johnny10 15.4.2010 15:26  16306
makovecdokazes rozlisit obdiv k vysledkum od obdivu k osobe? protoze opravdu uz me nebavi se opakovat a stokrat rikat, ze neobdivuji ani paroubka, ani babicu. zkusim dat polopatictejsi priklad - obdivuji hitlerovy uspechy v letech 1933-1939, protoze jsou nesporne. neobdivuji hitlera jako osobu. chapeme se uz?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt