Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
nenufer 16.4.2010 21:39  16349
phannydotycny je spolumajitel tej firmy :-) a hovoril to ako pikosku, nie ze by sa na neho hneval.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 16.4.2010 19:11  16348
to nastesti neni pravidlem.o)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 16.4.2010 19:08  16347
:-), do restaurací které "mají dojem že jsou lepší" nechodím, neboť je pravidlo že v takové restauraci je vrchní mající dojem že je übermensch.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.4.2010 18:43  16346
phanny [16339]:
b) Ač si sama často o kohoutkovou říkám (např. na naředění džusu) a jsem ráda, pokud dají, tak když teď čtu ty tvoje argumenty, tak musím souhlasit.

c) Spropitné 10 % při větší útratě u nás dá fakt stále ještě málokdo. Desetikačku lidi obětují, ale moc neřeší, kolik je útrata. Tak nějak se snažím, aby spropitné odpovídalo civilizovanému světu, ale zase taky nemám problém nechat si vysázet drobné do koruny zpět.

d) "Kuvér" (bageta) se stále vyskytuje. A obvykle ho účtují restaurace, které mají dojem, že jsou "lepší".
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 16.4.2010 18:43  16345
bohuzel se kuver uctuje furt. ale holt jak kde. ale v nedavny dobe jsem tu polozku zaznamenal na dvou uctech restauraci v praze
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 16.4.2010 17:50  16344
Nerozporuji existenci kuvéru, rozporuji "běžně". Běžně se IMHO nevybírá.
johnny10 16.4.2010 17:48  16343
Vaši píču jsem taky neviděl a věřím, že ju máte
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 16.4.2010 17:44  16342
kuvérAsi chodím do špatných restaurací :), ale já ho takdy dobře 10 let neviděl.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 16.4.2010 17:44  16341
Kuvérek v prdelákovech stále přežívá – stal se z něj poplatek za nakrájenou bagetu s bylinkovým máslem.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 16.4.2010 17:43  16340
Phanny, kuvér se pořád účtuje docela běžně.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 16.4.2010 17:40  16339
Ježiš to jsou zase debaty. Popořadě tedy:

a) v každé velké kuchyni se mluví sprostě, stejně jako se sprostě mluví na vojně. To, že by šéfkuchař pozdravil svého dodavatele až po dvou letech spolupráce dost pochybuji, jelikož nákupy dělá šéfkuchař, tj jedná s dodavatelem od začátku. Předpokládám že v tomto případě se jednalo o řidiče, tj. někoho kdo přivez zboží a nikoliv o samotného dodavatele.


b) voda z vodovodu zdarma je v našich podmínkách nesmysl. Zde lidé neutrácejí za oběd běžně 20 Euro, nedávají si k jídlu lahev vína, na pivu jsou naprosto směšné marže. Voda z vodovodu má smysl v restauraci kde je účet za večeři Kč 1000+. Prostně nikdo na světě nepodniká proto aby měl spokojené hosty, ale proto aby se uživil. Strašně by mě zajímalo, kolik lidí z těch kteří potřebují vodu z vodovodu zdarma, něco dělají ve vlastní práci jen tak zdarma, pro potěchu toho kdo je platí.

c) v UK mají na lístku vždy uvedeno, zda je service included nebo ne. Což nic menění na faktu, že dát méně jak 10% je naprosté faux-pas, leda by ten servis stál opravdu za starou bačkoru. Jednou jsem dostal dokonce účet kde bylo pod celkovou částkou napsáno "Service charge 15% not included", jako abych viděl kolik jim mám nechat.

d) kuvér se v dnešní době snad už nikde neúčtuje

anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.4.2010 14:47  16338
Royal: Nejde o to, jestli se to jídlo přijatelně jmenuje, ale o to, jaké jsou suroviny a postupy.

Pohlreichovo chování: To, co předvádí, není jeho přirozenosti vůbec daleko. Zdroj: Bratr kuchař ho zažil ve svých učňovských letech v Hiltonu.
thegen TheGen Čtou to degen... ale co - Peachoviny? 16.4.2010 12:50  16337
Babicovu kuchařku jsem dostal darem a IMHO se drtivá většina jídel nedá vařit, tak jak on tam prezentuje. Nemám ji teď u sebe, ale u většiny jídel mě zaráží kombinace - dvě deci oleje, deset deka slaniny a navrch klobása... Chytá mě žlučník, jen to čtu. Když jsem se tam ze zvědavosti koukal, jak dělá králíka - ano, šlo by to udělat, ale zase - kočička vaří dort. Místo toho, aby to udělal jednoduše, dá tam (teď si budu decentně vymýšlet) žampiony, švestky, víno, slaninu. Proč proboha?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 16.4.2010 09:19  16336
johnnykuvert jsem viděl naposled někdy před 10 lety, a to asi 10kč :-) navíc v nějaký knajpě.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 16.4.2010 09:01  16335
tak s vodou z vodovodu je to stejne jako s kourenim/nekourenim v restauraci. vynucovat a vyzadovat se to nema, ale kazdej ma volbu jestli tam jit nebo nejit priste.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt