Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 17.4.2010 19:44  16359
Vando, máš můj obdiv. :-) Mně se většinou cibulka spálila, než jsem něco nakrájela. :-)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 17.4.2010 19:37  16358
makovec [16356]: bych se na to mohla ty-víš-co :)) stíhám krájet a chystat průběžně dle potřeby pro příslušný žvanec. Třeba zeleninu pod svíčkovou - to si nakrájím - ale všechno pěkně na jednu hromadu - a stihnu to, než se mi opeče maso ze všech stran na másle. POlívky zeleninové - než zesklovatí cibulka, mám prostor na krájení zeleniny. Polívky masové - než se začne vařit voda s masem, stihnu zeleninu.
I ten salát stíhám připravit v průběhu vaření.
Jediný, co si dopředu připravím - nanosím si a umyju všechnu zeleninu, co budu potřebovat.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 17.4.2010 19:30  16357
Věci, které se krájí si taky chystám do misek předem, abych pak měla dost času, nic nespálila a nemíchalo se mi to na prkýnku. :-)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 17.4.2010 19:29  16356
covece, chystam si vsechno (nebo temer vsechno) do misek, bo mi to prijde desne cool a kucharsky .o)))

nakrajim cibulku a mrd do micky, nasekam petrzelku a mrd do misky, vajicka do dalsi misky.. spousta misek okolo, to je zaklad vareni .o)))

i kdyz pravda, dzbanecek na olej, vino a ocet nemam, to chrstam z flasky. stejne tak mouku, sul, cukr, koreni, to mrskam do jidla taky primo ze skladovacek
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 17.4.2010 19:26  16355
frakira [16352]: makovec [16353]: jakože si všechno nachystáte do misek?!?! Maximálně si takhle připravím maso.
A bordel taky sem tam nadělám, ale zas nejsu profík v televizi ;)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 17.4.2010 19:14  16354
a vaříte snad podle Babici/y?:-)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 17.4.2010 19:12  16353
tak varim taky .o)
frakira 17.4.2010 19:11  16352
Vandahele, ale napriklad ja tak varim :-D
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 17.4.2010 19:02  16351
dyť to řikám furt - ala pejsek a kočička - když tam dáme dvacet dobrých věcí, tak to bude dvacetkrát dobrý :)) A co mi vadí ještě víc? To, že nadělá u toho vaření kolem sebe strááááášnýho bordelu - drobí, matlá, rozhazuje zbytky surovin, všechno použité nádobí má hrozně opiplané, brr. Hlavně, že má nachystaných tisíc miseček a talířečků. Takhle přece doma nevařím, aby si zasrala všechno nádobí, co doma najdu, a strávila "předchystáním" surovin půl dne.
johnny10 17.4.2010 18:32  16350
tak dneska jsem videl jeden cely dil babicy, kdyz uz jsem se tu o nem bavil. a musim rict, ze ten chlap vari opravdu otresne. hlavne vubec nechapu, pro jakou cilovku to je. lidi co umi varit, na nej koukat nebudou a lidi, co naopak neumi vubec varit, tak jsou ty jeho jidla zbytecne slozita (at uz pocet surovin ci postup, pripadne cas). takze opravdu nechapu, kdo na to kouka a z jakeho duvodu..ale prohazuje fakt pekne ;-)
nenufer 16.4.2010 21:39  16349
phannydotycny je spolumajitel tej firmy :-) a hovoril to ako pikosku, nie ze by sa na neho hneval.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 16.4.2010 19:11  16348
to nastesti neni pravidlem.o)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 16.4.2010 19:08  16347
:-), do restaurací které "mají dojem že jsou lepší" nechodím, neboť je pravidlo že v takové restauraci je vrchní mající dojem že je übermensch.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.4.2010 18:43  16346
phanny [16339]:
b) Ač si sama často o kohoutkovou říkám (např. na naředění džusu) a jsem ráda, pokud dají, tak když teď čtu ty tvoje argumenty, tak musím souhlasit.

c) Spropitné 10 % při větší útratě u nás dá fakt stále ještě málokdo. Desetikačku lidi obětují, ale moc neřeší, kolik je útrata. Tak nějak se snažím, aby spropitné odpovídalo civilizovanému světu, ale zase taky nemám problém nechat si vysázet drobné do koruny zpět.

d) "Kuvér" (bageta) se stále vyskytuje. A obvykle ho účtují restaurace, které mají dojem, že jsou "lepší".
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 16.4.2010 18:43  16345
bohuzel se kuver uctuje furt. ale holt jak kde. ale v nedavny dobe jsem tu polozku zaznamenal na dvou uctech restauraci v praze

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt