Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 17.4.2010 20:21  16366
Wronski [16361]: Ale jo, pár misek s hlavními ingrediencemi - ale nepotřebuju mít každý vajíčko, plátek másla, špetku nakrájené cibule a lžičku dochucovadla v extra misce. Ale možná ty dochucovadla mají proto, aby nemuseli přelepovat loga na flaškách. To bych pak chápala :)

Třeba krájení cibule, kopru, bylinek, rajčete... nezabere podle mě tolik času a dá se prostříhat.
frakira 17.4.2010 20:19  16365
johnny10boze, tak tam nedas zeleninu, ale neco, co neschne ;-)))
frakira 17.4.2010 20:18  16364
vandato bude ten problem.. ten, co mu dite skrabe brambory, muze delat prubezne a ti, co jim deti jeste jen prekazi a tahaji je od prace, to musi mit nachystano predem a i to jsou radi, pokud to vyjde ;-))
johnny10 17.4.2010 20:14  16363
makovecti ta zelenina oschne, ne?
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 17.4.2010 20:03  16362
no ja si mezi tim musim dat cigarko, precist noviny a uvarit kafe. takze je lepsi si to pripravit a pak se nehonit .o)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 17.4.2010 20:03  16361
A jak jinak to asi dělat, když to má bejt koukatelný v televizi...
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 17.4.2010 19:49  16360
Teketapa [16359]: Neboj, až odvaříš nějakých dvacet let, taky stihneš jednou rukou míchat, druhou krájet, třetí solit, čtvrtou vytahovat maso z trouby a pátou pleskat dítě, že ti škrábe brambory moc pomalu :))
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 17.4.2010 19:44  16359
Vando, máš můj obdiv. :-) Mně se většinou cibulka spálila, než jsem něco nakrájela. :-)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 17.4.2010 19:37  16358
makovec [16356]: bych se na to mohla ty-víš-co :)) stíhám krájet a chystat průběžně dle potřeby pro příslušný žvanec. Třeba zeleninu pod svíčkovou - to si nakrájím - ale všechno pěkně na jednu hromadu - a stihnu to, než se mi opeče maso ze všech stran na másle. POlívky zeleninové - než zesklovatí cibulka, mám prostor na krájení zeleniny. Polívky masové - než se začne vařit voda s masem, stihnu zeleninu.
I ten salát stíhám připravit v průběhu vaření.
Jediný, co si dopředu připravím - nanosím si a umyju všechnu zeleninu, co budu potřebovat.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 17.4.2010 19:30  16357
Věci, které se krájí si taky chystám do misek předem, abych pak měla dost času, nic nespálila a nemíchalo se mi to na prkýnku. :-)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 17.4.2010 19:29  16356
covece, chystam si vsechno (nebo temer vsechno) do misek, bo mi to prijde desne cool a kucharsky .o)))

nakrajim cibulku a mrd do micky, nasekam petrzelku a mrd do misky, vajicka do dalsi misky.. spousta misek okolo, to je zaklad vareni .o)))

i kdyz pravda, dzbanecek na olej, vino a ocet nemam, to chrstam z flasky. stejne tak mouku, sul, cukr, koreni, to mrskam do jidla taky primo ze skladovacek
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 17.4.2010 19:26  16355
frakira [16352]: makovec [16353]: jakože si všechno nachystáte do misek?!?! Maximálně si takhle připravím maso.
A bordel taky sem tam nadělám, ale zas nejsu profík v televizi ;)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 17.4.2010 19:14  16354
a vaříte snad podle Babici/y?:-)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 17.4.2010 19:12  16353
tak varim taky .o)
frakira 17.4.2010 19:11  16352
Vandahele, ale napriklad ja tak varim :-D

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt