Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 20.4.2010 12:43  16401
Do Globusu se teď bohužel nedostanu, už nacpané papriky nebrat a směs koření na mleté maso také nebrat. Papriky zvládnu vykostit tak, že mi netřeba je přiklápět a špendlit:)

To, co mě zajímalo nejvíc, jsi bohužel vynechala:) Ta omáčka či výpek. Nijak nekořeníš? Nerajčatuješ?
scherie Scherie 20.4.2010 12:16  16400
Ankajá jsem teda spíš rychlokuchařka, tak nevím, zda to bude uznáno:-) Papriky očistit, dovnitř dávám jen mleté (půl vepřové, půl hovězí), ochucené kořením na mleté maso, nahoře tu odřízlou čepičku přiklopím,případně přišpendlím párátkem,podliju vývarem (pokud mám) nebo vodou, přiklopené peču cca půl hodiny, odklopené dalších 10-20 minut. Do mletého se dá přidat uvařená rýže,ale to já nerada. Pokud máš poblíž globus, kupuju tam ve vaničce směs na karbenátky a ta je dovnitř do paprik taky dobrá. Nebo tam v sezoně mají ty papriky už nacpané a zabalené na tácku:-)))
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 20.4.2010 12:04  16399
Rychlé a snadné.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 20.4.2010 11:45  16398
Jen jeste k tomu Babicovi - neda mi to (z Okouna), tohle to IMO vystihuje celkem presne :)

zeptali se babici
kterak pecti kralici?
"vopalim je autogenem
pak rozmlatim palici!"
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 20.4.2010 11:44  16397
Když mně se s tím nechce psát... a ani teď na to nemám moc času :)
Večer ti to bude stačit nebo taky umřeš do té doby?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 20.4.2010 11:43  16396
To do té doby ale chcípneme hladem.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 20.4.2010 11:42  16395
Anka [16391]: Ano, mám :) přijeď, naučím a prakticky tě vycvičím :)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 20.4.2010 11:27  16394
Nákyp si udělám sám. Zkoumej papriky.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 20.4.2010 11:20  16393
Ve včerejším Týdnu je Mackovo hodnocení návštěvy v Divinis. No za rámeček si to bohužel Zdenda asi nedá.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 20.4.2010 11:06  16392
johnnyNepoznám, kdy tam je nebo není, jde mi o to, že když je ted v kurzu, dělá si reklamu, to je v pořádku. Zároveň ale nestíhá dohlížet na kvalitu. To se může projevit ve ztrátě obliby. Až obliba splaskne a on se zas vrátí, nebude mít komu setrvírovat, neboť všichni už budou jinde. Ale vzhledem k plnému hotelu vedlo to asi nikdy tak horké nebude, to jen pár "gurménů" prudí :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 20.4.2010 11:06  16391
Tak já budu zase vařit ...Mají místní specialisté na pořádné vaření osvědčený recept na plněné papriky, případně rýžový nákyp? Googlit umím.
johnny10 20.4.2010 10:40  16390
vinyldo CI nechodim, tak nevim, ale myslis, ze to jidlo tam je o tolik horsi kdyz tam Pohlreich neni?

a imho podcenujes silu medii. znam spoustu lidi (vcetne sebe), co chce do CI jit jenom proto, ze to patri "tomu Pohlreichovi z Ano, sefe". tim muze nalakat stovky novych zakazniku a verim tomu, ze oni - jako novacci - si pochutnaji tak jako tak..
vinyl vinyl - ...jen si hraju 20.4.2010 10:38  16389
johnnyTento přístup vidím jako dosti krátkozraký, nic se nebuduje tak těžko a neztrácí tak lehko jako dobrá pověst.
johnny10 20.4.2010 10:36  16388
vinylja ti rozumim, ale vsechno je otazka byznysu. jemu mozna poklesnou trzby o 5 % v dusledku horsiho kuchare (a nasranych lidi), ale ziska (napr.) dodatecnych 15 % trzeb diky tomu, ze si udela reklamu v Ano, sefe a jinde....

jinak mas ale samozrejme pravdu..
shobul 20.4.2010 09:19  16387
každou hodinu aktualizovaný přehled článků o vaření
http://dailynewsbase.com/cz/vareni
a dovolím si tvrdit největší přehled receptů na českém internetuhttp://dailynewsbase.com/cz/recepty

kdyžtak odkazy i na stránky v angličtině
http://dailynewsbase.com/en/food-drink
http://dailynewsbase.com/en/recipes

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt