Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 20.4.2010 16:51  16408
To neni můj šálek. Já mám chuť na klasickou plněnou papriku s klasickou rajskou omáčkou a s rejží (radši s knedlikem – jenže na to by se Anka ksichtila). Tak, jako to dělala moje babička, protože tak to samozřejmě bylo nejlepší.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 20.4.2010 16:15  16407
WronskiNejlepší papriky jsou nadívaný kousky klobásy, salámu, eidamu a nivy. Kolečkem salámu uzavřít aby sýr nevytekl a upéct. To se ovšem k rajský nehodí.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 20.4.2010 13:48  16406
Jedine s rajskou, rejze mi nevadi, kdyby byla :)
ullicnik ullicnik 20.4.2010 13:33  16405
A já bez rajčat a s rejží.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 20.4.2010 13:12  16404
tak si zajdi do hospody:-)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 20.4.2010 13:10  16403
Já chci s rajčatovou omáčkou a s rejží.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 20.4.2010 13:09  16402
Zrovna o víkendu jsme měli papriky u tchýně. Ale dělala verzi bez rajčatové omáčky. Papriky naplněný směsí masa (nevím, čím kořenila) podlila vodou, pokladla kouskama špeku a dala péct. Jedli jsme s chlebem.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 20.4.2010 12:43  16401
Do Globusu se teď bohužel nedostanu, už nacpané papriky nebrat a směs koření na mleté maso také nebrat. Papriky zvládnu vykostit tak, že mi netřeba je přiklápět a špendlit:)

To, co mě zajímalo nejvíc, jsi bohužel vynechala:) Ta omáčka či výpek. Nijak nekořeníš? Nerajčatuješ?
scherie Scherie 20.4.2010 12:16  16400
Ankajá jsem teda spíš rychlokuchařka, tak nevím, zda to bude uznáno:-) Papriky očistit, dovnitř dávám jen mleté (půl vepřové, půl hovězí), ochucené kořením na mleté maso, nahoře tu odřízlou čepičku přiklopím,případně přišpendlím párátkem,podliju vývarem (pokud mám) nebo vodou, přiklopené peču cca půl hodiny, odklopené dalších 10-20 minut. Do mletého se dá přidat uvařená rýže,ale to já nerada. Pokud máš poblíž globus, kupuju tam ve vaničce směs na karbenátky a ta je dovnitř do paprik taky dobrá. Nebo tam v sezoně mají ty papriky už nacpané a zabalené na tácku:-)))
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 20.4.2010 12:04  16399
Rychlé a snadné.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 20.4.2010 11:45  16398
Jen jeste k tomu Babicovi - neda mi to (z Okouna), tohle to IMO vystihuje celkem presne :)

zeptali se babici
kterak pecti kralici?
"vopalim je autogenem
pak rozmlatim palici!"
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 20.4.2010 11:44  16397
Když mně se s tím nechce psát... a ani teď na to nemám moc času :)
Večer ti to bude stačit nebo taky umřeš do té doby?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 20.4.2010 11:43  16396
To do té doby ale chcípneme hladem.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 20.4.2010 11:42  16395
Anka [16391]: Ano, mám :) přijeď, naučím a prakticky tě vycvičím :)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 20.4.2010 11:27  16394
Nákyp si udělám sám. Zkoumej papriky.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt