Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 20.4.2010 21:37  16442
Kolínka jsou zlo a je úplně jedno s čím. Neznám hnusnější těstovinu. A to mám těstoviny rád.
alchymista 20.4.2010 21:03  16441
Jelena [16440]: bych asi rajskou zvládnul o něco rychlejc, ale tohle je taky dobrý :)
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 20.4.2010 20:25  16440
já tu kdysi recept na rajskou, jakou dělám (i) k plněnejm paprikám taky dávala...
Uvařit doměkka kořenovou zeleninu, slejt vodu, přidat množství oloupaných rajčat, rozmixovat a posléze propasírovat přes síto. Všechno do hrnce, povařit spolu s kořením (nové koření, bobkový list), zahustit perníkem. Dochucuju směsí octa a cukru, kterou jsem nejdřív nechala trochu zkaramelizovat. No a nakonec chuťově doupravím solí, trochou pepře a jiným kořením, které tomu podle mne zrovna chybí (podle toho, zda s ní hodlám doplnit plněné papriky, flák masa anebo ji zapéct s kusem rybího filé). A úplně nakonec se v tom povaří už částečně hotové maso nebo se do toho vlije voda z plněných paprik, hoděj se do toho ty papriky a ještě chvíli se to s nimi šoupne do trouby. Anebo se to naleje na filé, přidá se na kostky nakrájená paprika a kolečka cibule a celé dohromady se to upeče :)

Přičemž papriky teda dělám zvlášť:
vyčistím papriky a nacpu do nich masovou směs (mleté maso, sůl, pepř, majoránka, rohlík nakrájenej na kostky, vymáchanej v mlíku a posléze vyždímanej, vejce), strčím do pekáče s trochou másla + trochu podleju a dám péct. Mezi tím udělám omáčku a vleju ji k ještě nedopečeným paprikám - dopeču už v omáčce. A samozřejmě s rýží. :)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 20.4.2010 20:14  16439
Já ji mám ráda, když pálí aspoň trochu.
renda Renda 20.4.2010 20:14  16438
Ze je citit paprikama pro me teda zdaleka neznamena, ze musi palit. Ja sem naopak rada, ze ty palivy skoro zmizely a nemusim ocuchavat jestli pali nebo ne :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 20.4.2010 20:09  16437
V létě je imho slovenské (pálivé) papriky habaděj - tam spíš hlídám, abych z těch naplněných neměla moc pálivých.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 20.4.2010 20:05  16436
Jasně, papriková omáčka musí být cítit paprikama ;o)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 20.4.2010 20:04  16435
A ona by ta omáčka měla pálit?
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 20.4.2010 20:04  16434
Nevím jestli to tu už padlo: Poslední dobou je umění sehnat slovenskou papriku, která by pálila, proto do rajské-paprikové omáčky dávám 1-2 feferonky, aby omáčka měla aspoň trochu pálivosti.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 20.4.2010 19:50  16433
MNAM!
renda Renda 20.4.2010 19:41  16432
mnam
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 20.4.2010 19:40  16431
upečený těsto se zázvorem
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 20.4.2010 19:37  16430
co je to zázvorky?
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 20.4.2010 19:32  16429
Kristepane - zázvorky...
Dozvědět se to moje matka, bude Marco další osobou, kvůli které bude na Vánoce péct tohle cukroví. Každý rok si najde nějakou oběť, o které tvrdí, že přece má zázvorky rád a peče je jen kvůli němu, jinak by je samozřejmě vůbec nedělala...
Od září jí vždycky celá rodina upozorňuje, ať hlavně nepeče zázvorky, že to NIKDO nejí. Kdepak, vždycky si někoho najde...
Jen bych podotkla, že maminka peče naprosto skvěle!
marco Marco 20.4.2010 19:18  16428
Anka : ano, kupříkladu bramborový knedlíky jako dělala babička neumí NIKDO.
Tchyně děla opravdu-vynikající-bramborové-knedlíky ale jiné, než babička.
Nikdo jiný než babička a tchyně bramborové knedlíky pořádně neumí.

A je pár jídel, které jsem od smrti babičky už nikdy nejedl - myslím že se o nich taky již mluvilo - bramborové šišky se sladkou strouhankou (mňm, to bych si sakra zase někdy dal) a zázvorky.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt