Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 20.4.2010 22:20  16444
Tak mě napadlo, že moje verze místnosti 101 by byly kolínka s patizonovou omáčkou a zeleným koriandrem :).
shelle Shelle - Good Service 20.4.2010 22:10  16443
Vanda [16429]: Zes to tu uz jendou rikala? Mozna ve vanocnim klubu, ale opet pobavilo.

phanny [16442]: Nesnasim kolinka a jsem rada, ze mi nekdo potvrdi, ze jsou DIVNY. I kdyz ted jsme si koupili nejake nobl italske nudle a meli tam i kolinka, ale to bych nepozrela.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 20.4.2010 21:37  16442
Kolínka jsou zlo a je úplně jedno s čím. Neznám hnusnější těstovinu. A to mám těstoviny rád.
alchymista 20.4.2010 21:03  16441
Jelena [16440]: bych asi rajskou zvládnul o něco rychlejc, ale tohle je taky dobrý :)
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 20.4.2010 20:25  16440
já tu kdysi recept na rajskou, jakou dělám (i) k plněnejm paprikám taky dávala...
Uvařit doměkka kořenovou zeleninu, slejt vodu, přidat množství oloupaných rajčat, rozmixovat a posléze propasírovat přes síto. Všechno do hrnce, povařit spolu s kořením (nové koření, bobkový list), zahustit perníkem. Dochucuju směsí octa a cukru, kterou jsem nejdřív nechala trochu zkaramelizovat. No a nakonec chuťově doupravím solí, trochou pepře a jiným kořením, které tomu podle mne zrovna chybí (podle toho, zda s ní hodlám doplnit plněné papriky, flák masa anebo ji zapéct s kusem rybího filé). A úplně nakonec se v tom povaří už částečně hotové maso nebo se do toho vlije voda z plněných paprik, hoděj se do toho ty papriky a ještě chvíli se to s nimi šoupne do trouby. Anebo se to naleje na filé, přidá se na kostky nakrájená paprika a kolečka cibule a celé dohromady se to upeče :)

Přičemž papriky teda dělám zvlášť:
vyčistím papriky a nacpu do nich masovou směs (mleté maso, sůl, pepř, majoránka, rohlík nakrájenej na kostky, vymáchanej v mlíku a posléze vyždímanej, vejce), strčím do pekáče s trochou másla + trochu podleju a dám péct. Mezi tím udělám omáčku a vleju ji k ještě nedopečeným paprikám - dopeču už v omáčce. A samozřejmě s rýží. :)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 20.4.2010 20:14  16439
Já ji mám ráda, když pálí aspoň trochu.
renda Renda 20.4.2010 20:14  16438
Ze je citit paprikama pro me teda zdaleka neznamena, ze musi palit. Ja sem naopak rada, ze ty palivy skoro zmizely a nemusim ocuchavat jestli pali nebo ne :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 20.4.2010 20:09  16437
V létě je imho slovenské (pálivé) papriky habaděj - tam spíš hlídám, abych z těch naplněných neměla moc pálivých.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 20.4.2010 20:05  16436
Jasně, papriková omáčka musí být cítit paprikama ;o)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 20.4.2010 20:04  16435
A ona by ta omáčka měla pálit?
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 20.4.2010 20:04  16434
Nevím jestli to tu už padlo: Poslední dobou je umění sehnat slovenskou papriku, která by pálila, proto do rajské-paprikové omáčky dávám 1-2 feferonky, aby omáčka měla aspoň trochu pálivosti.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 20.4.2010 19:50  16433
MNAM!
renda Renda 20.4.2010 19:41  16432
mnam
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 20.4.2010 19:40  16431
upečený těsto se zázvorem
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 20.4.2010 19:37  16430
co je to zázvorky?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt