Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
frakira 28.4.2010 13:01  16598
a nemate tip na nejaky ten teplomer? Nebo je to uplne jedno? (taky bych tu svickovou nekdy chtela zkusit, ale bez teplomeru to nerisknu)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.4.2010 12:59  16597
vinylNeboj, mám tu ten recept schovaný jak v hedvábném kufříčku.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 28.4.2010 12:45  16596
AnkaTak to pak nemá už vůbec smysl, abych se vysiloval.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.4.2010 12:22  16595
vinylA pak jsem si tu tapenádu stejně koupila hotovou:)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 28.4.2010 12:18  16594
ankaRecept na tapenádu byl na dva řádky, to jsem zvládnul, na Wellington je z anglické kuchařky Gordona Ramseye a je na celou stránku. To nedám.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 28.4.2010 11:59  16593
ullicnik [16590]: Zkusit to můžeš, v průběhu procesu se ná vždycky ustoupit k méně namáhavé variantě :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.4.2010 11:53  16592
A recept (především postup) máš?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 28.4.2010 11:52  16591
AnkaPopravdě, lískové těsto bylo trochu mokré, je potřeba udělat do něj větší díry, aby vlhkost mohla ven. A nebudu ho příště dávat do pokáče ale dám ho na plech. Na chuť to ovšem nemělo žádný vliv. Bylo to vynikající.
ullicnik ullicnik 28.4.2010 11:42  16590
mrcosmám tatarák tak rád, že snad i ty galeje podstoupím :-)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 28.4.2010 11:40  16589
ullicnik [16586]: Tatarák - vzít nůž a škrábat a škrábat. Příborovým nožem to jde hůř (něco na způsob galejí :) ), ale maso je IMHO čistší, ostrým nožem to jde líp, ale chce to vybírat kousky vaziva.
vinyl [16587]: Mletí asi na chuť moc vliv mít nebude, ale já mám pocit, že v tom bude zbývat to vazivo. Pravda, sám jsem to nikdy nezkoušel, bylo mi tvrzeno, že úplně stačí to 3x prohnat mlýnkem a není s tím zdaleka toliko s**ní.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.4.2010 11:38  16588
A teď popravdě. Dá se wellington dobře udělat bez zkušeností a teploměru, jen důsledným dodržováním nějakého velmi přesného postupu?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 28.4.2010 11:33  16587
ullicniksteak: pánev se ti pořádně rozpálí každá, nejvíc, jak jsem zjistil nerezová.
tatarák: rostě jsem vzal nůž a škrábal, ale jde to blbě, příště to normálně umelu.
ullicnik ullicnik 28.4.2010 11:27  16586
Steaky jasně, ale nemám na to dost dobrou pánev, aby se pořádně rozpálila, mám je rád hodně krvavý. Tatarák ano, ale nikdy jsem ho neškrábal, nevim jak správně na to (rád si nechám poradit).

Wellington svíčková nevypadá zle :-)
nenufer 28.4.2010 10:35  16585
Royala neslo by to bez toho pikantneho? su ludia co to moc nemusia alebo nemozu :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 28.4.2010 10:04  16584
kvitkoNojo, tak to pro tebe není nakládání sýrů aktuální téma. Protože skoro vždycky jde o to, aby sýr byl pikantnější.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt