Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 28.4.2010 21:40  16603
NenuferBez toho pikantního pak už nevím, proč sýr nakládat. Ale já jsem amatér...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.4.2010 17:35  16602
V tomto případě údaje téměř životně důležité.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 28.4.2010 17:33  16601
Anka [16592]: Fillet of Beef Wellington — Gordon Ramsay's recipe for beef wellingtons on the F Word.

Zásadní údaje musíme jako obvykle dohledat jinde (čas a teplota pečení v troubě).
kittyj 28.4.2010 13:41  16600
používali ste tu niekedy niekto na dochucovanie slivku umeboši? Do čoho? A ako to vôbec chutí?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 28.4.2010 13:03  16599
teploměr je nahovno, vyteče šťáva.
frakira 28.4.2010 13:01  16598
a nemate tip na nejaky ten teplomer? Nebo je to uplne jedno? (taky bych tu svickovou nekdy chtela zkusit, ale bez teplomeru to nerisknu)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.4.2010 12:59  16597
vinylNeboj, mám tu ten recept schovaný jak v hedvábném kufříčku.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 28.4.2010 12:45  16596
AnkaTak to pak nemá už vůbec smysl, abych se vysiloval.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.4.2010 12:22  16595
vinylA pak jsem si tu tapenádu stejně koupila hotovou:)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 28.4.2010 12:18  16594
ankaRecept na tapenádu byl na dva řádky, to jsem zvládnul, na Wellington je z anglické kuchařky Gordona Ramseye a je na celou stránku. To nedám.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 28.4.2010 11:59  16593
ullicnik [16590]: Zkusit to můžeš, v průběhu procesu se ná vždycky ustoupit k méně namáhavé variantě :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.4.2010 11:53  16592
A recept (především postup) máš?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 28.4.2010 11:52  16591
AnkaPopravdě, lískové těsto bylo trochu mokré, je potřeba udělat do něj větší díry, aby vlhkost mohla ven. A nebudu ho příště dávat do pokáče ale dám ho na plech. Na chuť to ovšem nemělo žádný vliv. Bylo to vynikající.
ullicnik ullicnik 28.4.2010 11:42  16590
mrcosmám tatarák tak rád, že snad i ty galeje podstoupím :-)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 28.4.2010 11:40  16589
ullicnik [16586]: Tatarák - vzít nůž a škrábat a škrábat. Příborovým nožem to jde hůř (něco na způsob galejí :) ), ale maso je IMHO čistší, ostrým nožem to jde líp, ale chce to vybírat kousky vaziva.
vinyl [16587]: Mletí asi na chuť moc vliv mít nebude, ale já mám pocit, že v tom bude zbývat to vazivo. Pravda, sám jsem to nikdy nezkoušel, bylo mi tvrzeno, že úplně stačí to 3x prohnat mlýnkem a není s tím zdaleka toliko s**ní.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt