Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.5.2010 06:39  16727
kvitkoTak to je vážný nedostatek ...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 6.5.2010 05:41  16726
nemám troubu
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 5.5.2010 21:57  16725
kvitkoKdyž se ti nechce tři hodiny vařit, tak vezmi můj níže daný recept.
marco Marco 5.5.2010 17:47  16724
makovec : guláš, rajská, koprovka a spol byly vždycky v hospodě nejlepší
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 5.5.2010 17:16  16723
domaci gulas (at uz byl autorem kdo chtel) mi nikdy nak podstatne nesmakoval. a to byl z ruznejch mas, vcetne psiho, kdysi davno. kdezto v hospode (po puvodu a druhu masa nepatraje) se muzu po gulasi utlouct. a vylozene hnusnej sem snad v hospode jeste nepotkal
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 5.5.2010 16:45  16722
Hovězí kližka dobrá na klouby, to ví každý Pepík, a kdo sportuje, měl by si dělat guláž z kližky.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 5.5.2010 11:02  16721
No, na guláš se chystám asi v pátek. Přijede mi rodina o víkendu. Přemýšlím jakej, nechce se mi tři hodiny večer vařit:-)
marco Marco 5.5.2010 10:57  16720
Nenufer : ondyno bylo taky pěkně dávno! Váš buřtguláš mě zachráníl - ale zase už jsem neměl místo na ty prý vynikající halušky - svět není spravedlivej...

Scalex : nevím sice jaký je "guláš jak ká být" ale věřím že bude jiný. Konec konců, od toho aby člověk mohl porovnávat různá jídla jsou hospody. Doma to jedno z několika jídel děláme takto a je to velká dobrota.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 5.5.2010 00:10  16719
MarcoNe, minutkový guláš se nedělá minutu :o)) (Ostatně jako žádné "minutkové" jídlo.) A nepochybuju o tom, že je to dobré.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 5.5.2010 00:07  16718
ScalexKdyž on "minutkový guláš" ze svíčkové se i připravuje jinak, než klasický guláš. Podle mého se to spíš blíží nějaké řezance.
scalex Scalex 4.5.2010 23:27  16717
Marco: ad maso na guláš - mění se tím samozřejmě hodně. Zrovna dneska o tom Pohlreich mluvil v Ano, šéfe. Že když uvaříš guláš z kvalitnějšího masa, tak to nemusí být ku prospěchu věci. Správný klasický guláš je z kližky. Každé maso má jinou chuť a dá i jinou chuť zbytku jídla. Svíčková je zkrátka na jiné věci a když ji nakrájíš a povaříš v "tekutině", tak ta tekutina nechytne takovou chuť, jakou chytne z kližky.

Já jsem milovník libového masa a taky jsem se vždycky na kližku tvářil podezřívavě. Ale ona se prostě musí vařit dlouho, aby měla tu správnou konzistenci, aby se masíčko sypalo na jazyku a aby v chuti toho guláše byla po té kližce řádná stopa.

Netvrdím, že guláš ze svíčkové bude špatné jídlo. Nebude, bude to poživatelné a chutné. Ale nebude to guláš jak má být. Jako když místo parmazánu použiješ eidam. Není sejra jako sejra, není maso jako maso.
nenufer 4.5.2010 23:14  16716
MarcoTak neviem ale nam si tvrdil ze si burtgulas uz strasne dlho nemal :-)
marco Marco 4.5.2010 23:02  16715
Royal : nejsem si jest jestli se to dělá minutu, ale je to dobrý.
Ondyno jsem měl v Polích zase po čase buřtguláš - a taky to byla ňamka.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 4.5.2010 22:53  16714
FoxkaJo, ty jsou fajn, škoda, že jsme si je tehdy nekoupili. Tak prostě to zařiď tak, aby to nepřeteklo. A radši dej alobal, ta těžká poklice by mohla fungovat trochu "papiňákově".
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 4.5.2010 22:51  16713
Minutkový guláš z hovězí svíčkové je jídlo, které už je u mě kousek za hranou toho, čemu jsem ochoten říkat "guláš".

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt