Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
frakira 10.5.2010 07:55  16785
V Praze je minimalne 20 (nevim, jestli 20 nebo 25) a lidi pisi, ze je bez smetany a v podstate jako bio z billy.. takze 20 za poradne opravdu neni moc.
scalex Scalex 10.5.2010 01:02  16784
U nás je za 15/litr a dal bych klidně i 30 za tu dobrotu.
renda Renda 9.5.2010 21:14  16783
Ruma na gulas leju ve fazi kdy restuju maso, pred zalitim vyvarem. Ostatne prave sem dojedla velkou porci ze vcera uvarenyho a este mi na zejtra zbude, mnamiiii
alchymista 9.5.2010 20:21  16782
To není zrovna nejmíň?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 9.5.2010 20:05  16781
20 Kč/litr
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 9.5.2010 20:05  16780
Učinila jsem včera objev a to ten, že v našem supermarketu je mlékomat. Tak kdybyste někdo jeli přes Lety u Dobřichovic, supermarket ESO, otevřen od rána do večera denně:-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 9.5.2010 12:45  16779
Či kousek hořké čokolády .. :-)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 9.5.2010 01:33  16778
Rum nebo domácí ovocnou kořalku. Obojí funguje skvěle, víno neozkoušeno.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 9.5.2010 01:27  16777
jo a jeste do gulase cas od casu davam nastrouhanej kren. rum uz mi kdosi doporucoval, hodlam to pri nejbliszi prilezitosti testnout. stejne jako trochu bilyho vina kdosi radil.
scalex Scalex 8.5.2010 21:41  16776
Papriku na guláš hlavně kvalitní, maďarskou, která úžasně chutná a silně barví. A do hrnce s gulášem vrazit těsně před koncem vaření velkýho panáka tuzemského rumu. Nalejt, počkat pár vteřin a vypnout oheň.
mouser 8.5.2010 15:22  16775
Shelle-rohlíkyKdyž mám přebytek pečiva, tak ho nekrájím na kostičky a dělám žemlové knedlíky. Pokud se mi zrovna nechce, tak dám kostičky do mrazáku a na knedlíky použiju později.

Žemlové knedlíky (cca 35 kusů)

500 g jakéhokoliv bílého pečiva nakrájeného na kostičky
150 g hrubé mouky
2 celá vejce
1/2 litru mléka
66 g rozpuštěhého másla
sůl

V misce romíchat vejce, mléko a máslo, přidat pečivo, mouku a sůl. Na pomoučněném vále tvarovat knedlíčky zhruba o velikosti golfového míčku. Vařit v osolené vodě cca 7 minut. Knedlíčky trochu nabydou, po vytažení z vody je krájím napůl. Jsou vláčné i po ohřátí v mikrovlnce (nemusí se napařovat) a chuťovou hodnotu neztrácejí ani v mrazáku.

makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 8.5.2010 09:56  16774
zaklad jako alchymista, ale koreni teda davam jen sul, pepr a trochu sladky papriky. k tomu dve, tri chilli papricky a dvoudecku cernyho piva. zahustuju moukou, obcas rozmichanou v trosce smetany na slehani
alchymista 8.5.2010 09:50  16773
johnny10 [16771]: johnny10 [16771]: ehm, u gulášů bych zrovna volil ten zabijačkovej, ale chápu.
johnny10 8.5.2010 09:40  16771
Alchymistaasi jsem se nevyjadril dost jasne - ja vim, jak se dela gulas, chtel jsem ale osvedceny recept od mistnich gurmanu. vygooglit si 50 druhu gulasu samozrejme umim, ale to jaksi postrada smysl
alchymista 8.5.2010 09:36  16770
johnny10 [16769]: olej, ahrubo nakrájená cibule, pak zalejt vodou a nechat pár hodin vařit. To je na guláši nejlepší, že se udělá bez tvý asistence. Ostatní koření vygoogliš nebo tam dáš, na co máš zrovna chuť

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt