Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
borrasca Borrasca Kdo je čistý - do příkopu! 19.5.2010 17:51  16855
na kvásku nic není, žitná mouka, převařená voda, zakrýt utěrkou a on pak sám vzejde :) A samozřejmě dokrmovat...A potvrzuju, že v domácí pekárně se těsto s kvasem dělá fakt blbě, je to moc hutné a pekárna to neutáhne.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 19.5.2010 16:50  16854
Na lepší loupání vejce podle mě není účinná rada, dvě různý vejce z jedný vařící se sady jdou klidně loupat každý jinak:-) Mladý vejce jdou hůř, starší líp.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 19.5.2010 16:46  16853
Vanda [16830]: Kvásek buďto začne kvasit a kysnout, nebo zplesniví. Než začne tak to ale pár dní trvá. V pekárně lze kváskový chleba upéct, ale jde to blbě, pekárna těsto žitné mouky neumíchá a navíc to musí kynout mnohem déle než jsou nastavené programy.
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 19.5.2010 15:16  16852
my máme vejce domácí .. a taky je poznat, jak dlouho čekala :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 19.5.2010 14:47  16851
beruthielTaké jsem si letos o Velikonocích tohle říkala. Protože je téměř pravidlem, že velikonoční vajíčka se mi loupou blbě. A tou dobou bývá obrat vajec v obchodech obrovský, takže člověk má ta nejčerstvější a ještě je záhy uvaří, takže se mu neválí x dní v lednici.
beruthiel beruthiel Wibbly Wobbly, Timey Wimey. 19.5.2010 14:31  16850
stáří vejce určitě vliv má. Nová se loupou hůř.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 19.5.2010 13:57  16849
Ono podle mě dost záleží i na kvalitě vejce. Ty levné šunty z Polska mají tak tenkou skořápku, že je loupat ani není třeba ;o)
ullicnik ullicnik 19.5.2010 13:49  16848
RoyalVejce loupu pod tekoucí studenou vodou, bez toho se mi děje to samé.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 19.5.2010 13:48  16847
AnkaHned. Jak je sundám z plotny, hned jdou pod kohoutek se studenou vodou. A možná, že je na tom něco s tím stářím. Jakže čerstvé jdou hůř. Nebo naopak?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 19.5.2010 13:47  16846
A pouštíš na ně tu studenou vodu hned, jak je dovaříš?
Jinak jsem snad slyšela, že by na to mělo mít vliv i stáří vejcete.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 19.5.2010 13:42  16845
Vždycky je naťuklé, já ho propíchnu na širším konci hned než ho dám vařit, aby neprasklo.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 19.5.2010 13:41  16844
MarcoHluboce se mýlíš. Existuje. A převážně se vyrábí z prasete. Dále pak destilací z vysladovaného ječmene, ale to už jistě znáš.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 19.5.2010 13:40  16843
Royal [16842]: zkus ho jeste natuknout a nechat v te studene vode... pripadne natuknout z obou stran a fouuknout do nej
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 19.5.2010 13:37  16842
SirinTak to dělám - a stejně rvu skořápku i s vrstvou bílku.
marco Marco 19.5.2010 13:16  16841
Royal : zdravá výživa neexistuje

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt