Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 19.5.2010 19:59  16856
Nedělejte Babicu!Tak jsem si dnes zahrála na Babicu. Vzala jsem úplně jednoduchý a ozkoušený recept (i mnou několikrát úspěšně ozkoušený) a přidala dva babicovské triky:
1) "Když nemáte citron, dejte tam limetu!" (Ne, tentokrát nešlo o citrusy.)
2) "A vylepšit to můžete třeba tím, že..." (Udělala jsem hned dvě vylepšeníčka.)

Výsledek stojí za starou belu. Jíst se to dá, ale původní chuti to nesahá po kotníky.
borrasca Borrasca Kdo je čistý - do příkopu! 19.5.2010 17:51  16855
na kvásku nic není, žitná mouka, převařená voda, zakrýt utěrkou a on pak sám vzejde :) A samozřejmě dokrmovat...A potvrzuju, že v domácí pekárně se těsto s kvasem dělá fakt blbě, je to moc hutné a pekárna to neutáhne.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 19.5.2010 16:50  16854
Na lepší loupání vejce podle mě není účinná rada, dvě různý vejce z jedný vařící se sady jdou klidně loupat každý jinak:-) Mladý vejce jdou hůř, starší líp.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 19.5.2010 16:46  16853
Vanda [16830]: Kvásek buďto začne kvasit a kysnout, nebo zplesniví. Než začne tak to ale pár dní trvá. V pekárně lze kváskový chleba upéct, ale jde to blbě, pekárna těsto žitné mouky neumíchá a navíc to musí kynout mnohem déle než jsou nastavené programy.
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 19.5.2010 15:16  16852
my máme vejce domácí .. a taky je poznat, jak dlouho čekala :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 19.5.2010 14:47  16851
beruthielTaké jsem si letos o Velikonocích tohle říkala. Protože je téměř pravidlem, že velikonoční vajíčka se mi loupou blbě. A tou dobou bývá obrat vajec v obchodech obrovský, takže člověk má ta nejčerstvější a ještě je záhy uvaří, takže se mu neválí x dní v lednici.
beruthiel beruthiel Wibbly Wobbly, Timey Wimey. 19.5.2010 14:31  16850
stáří vejce určitě vliv má. Nová se loupou hůř.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 19.5.2010 13:57  16849
Ono podle mě dost záleží i na kvalitě vejce. Ty levné šunty z Polska mají tak tenkou skořápku, že je loupat ani není třeba ;o)
ullicnik ullicnik 19.5.2010 13:49  16848
RoyalVejce loupu pod tekoucí studenou vodou, bez toho se mi děje to samé.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 19.5.2010 13:48  16847
AnkaHned. Jak je sundám z plotny, hned jdou pod kohoutek se studenou vodou. A možná, že je na tom něco s tím stářím. Jakže čerstvé jdou hůř. Nebo naopak?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 19.5.2010 13:47  16846
A pouštíš na ně tu studenou vodu hned, jak je dovaříš?
Jinak jsem snad slyšela, že by na to mělo mít vliv i stáří vejcete.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 19.5.2010 13:42  16845
Vždycky je naťuklé, já ho propíchnu na širším konci hned než ho dám vařit, aby neprasklo.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 19.5.2010 13:41  16844
MarcoHluboce se mýlíš. Existuje. A převážně se vyrábí z prasete. Dále pak destilací z vysladovaného ječmene, ale to už jistě znáš.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 19.5.2010 13:40  16843
Royal [16842]: zkus ho jeste natuknout a nechat v te studene vode... pripadne natuknout z obou stran a fouuknout do nej
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 19.5.2010 13:37  16842
SirinTak to dělám - a stejně rvu skořápku i s vrstvou bílku.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt