Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 21.5.2010 12:58  16869
Prošpikované hovězí nemám ráda, tím si ušetřemím spoustu práce ;o)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 21.5.2010 12:55  16868
Špek by mohl stačit, nebo ne?:-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 21.5.2010 12:48  16867
Koupila jsem jen špek. Tak uvidím, jestli večer ještě zvládnu sehnat nějakou slaninu. MraZák je dobrý nápad:)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 21.5.2010 12:33  16866
Tak to jo, hovězí nalož. A prošpikuj slaninou (tou slovenskou) a je lepší si ty proužky slaniny strčit do mražáku, lípe se to do toho masa cpe :)
Vepřovou panenku nenakládám.
Před pečením to nech zatáhnout ze všech stran na másle.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 21.5.2010 12:25  16865
To až někdy po prémiích a po testovacích pokusech:)
Ale ani z panenky. Zkusím normální hovězí a poctivě to dnes naložit.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 21.5.2010 12:20  16864
Anka [16862]: A ze svíčkové?
cova 21.5.2010 09:26  16863
AnkaNovodobá Lucrezia Borgia? :-))
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 21.5.2010 08:57  16862
Tak zítra vařím svíčkovou. Prvně. To si tu zase počtete:))
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 20.5.2010 12:53  16861
Hodně ho mívají v Podkrkonoší, protože ho potřebují do kysela ;o)
nenufer 20.5.2010 11:13  16860
Co sa tyka kvasku tak udajne sa da kupit v podnikovych predajniach Michelskych predajni - tvrdi moj chlap :-) Myslim ze tiez zapokusujem, som na to zvedava :-)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 20.5.2010 07:08  16859
Tak máslo se obecně olejem nahradit nedá ;o)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 19.5.2010 21:07  16858
Babiččinu nedostižnou fazolačku (už jsem tu o ní nejednou psala).

ad 1) Když nemáš máslo, použij olej.
ad 2) A vylepšit to můžeš třeba tím, že tam dáš kousek slaninky. Nebo tím, že v tom jednu zeleninu vyvaříš (a pak vyhodíš) a druhou orestuješ s tou cibulovo paprikovou zásmažkou. Prostě babička věděla, proč v tom vařila celou kořenovou zeleninu a tu tam pak nechala (a nekrájela).
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 19.5.2010 20:20  16857
Anka [16856]: tak se napráskej, jaký jídlo jsi vylepšovala :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 19.5.2010 19:59  16856
Nedělejte Babicu!Tak jsem si dnes zahrála na Babicu. Vzala jsem úplně jednoduchý a ozkoušený recept (i mnou několikrát úspěšně ozkoušený) a přidala dva babicovské triky:
1) "Když nemáte citron, dejte tam limetu!" (Ne, tentokrát nešlo o citrusy.)
2) "A vylepšit to můžete třeba tím, že..." (Udělala jsem hned dvě vylepšeníčka.)

Výsledek stojí za starou belu. Jíst se to dá, ale původní chuti to nesahá po kotníky.
borrasca Borrasca Kdo je čistý - do příkopu! 19.5.2010 17:51  16855
na kvásku nic není, žitná mouka, převařená voda, zakrýt utěrkou a on pak sám vzejde :) A samozřejmě dokrmovat...A potvrzuju, že v domácí pekárně se těsto s kvasem dělá fakt blbě, je to moc hutné a pekárna to neutáhne.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt