Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 21.5.2010 13:10  16871
No já to špikování také nemám ráda, ale myslela jsem, že by to bez toho bylo třeba špatně:)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 21.5.2010 13:03  16870
kvitko [16868]: Záleží, jaký je to špek. Některý se jen jako špek tváří a skoro nevoní. Ale to určitě Anka ví.
Slovenská úplně obyčejná slanina právěže voní příjemně a dá tomu velmi dobrou chuť.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 21.5.2010 12:58  16869
Prošpikované hovězí nemám ráda, tím si ušetřemím spoustu práce ;o)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 21.5.2010 12:55  16868
Špek by mohl stačit, nebo ne?:-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 21.5.2010 12:48  16867
Koupila jsem jen špek. Tak uvidím, jestli večer ještě zvládnu sehnat nějakou slaninu. MraZák je dobrý nápad:)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 21.5.2010 12:33  16866
Tak to jo, hovězí nalož. A prošpikuj slaninou (tou slovenskou) a je lepší si ty proužky slaniny strčit do mražáku, lípe se to do toho masa cpe :)
Vepřovou panenku nenakládám.
Před pečením to nech zatáhnout ze všech stran na másle.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 21.5.2010 12:25  16865
To až někdy po prémiích a po testovacích pokusech:)
Ale ani z panenky. Zkusím normální hovězí a poctivě to dnes naložit.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 21.5.2010 12:20  16864
Anka [16862]: A ze svíčkové?
cova 21.5.2010 09:26  16863
AnkaNovodobá Lucrezia Borgia? :-))
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 21.5.2010 08:57  16862
Tak zítra vařím svíčkovou. Prvně. To si tu zase počtete:))
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 20.5.2010 12:53  16861
Hodně ho mívají v Podkrkonoší, protože ho potřebují do kysela ;o)
nenufer 20.5.2010 11:13  16860
Co sa tyka kvasku tak udajne sa da kupit v podnikovych predajniach Michelskych predajni - tvrdi moj chlap :-) Myslim ze tiez zapokusujem, som na to zvedava :-)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 20.5.2010 07:08  16859
Tak máslo se obecně olejem nahradit nedá ;o)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 19.5.2010 21:07  16858
Babiččinu nedostižnou fazolačku (už jsem tu o ní nejednou psala).

ad 1) Když nemáš máslo, použij olej.
ad 2) A vylepšit to můžeš třeba tím, že tam dáš kousek slaninky. Nebo tím, že v tom jednu zeleninu vyvaříš (a pak vyhodíš) a druhou orestuješ s tou cibulovo paprikovou zásmažkou. Prostě babička věděla, proč v tom vařila celou kořenovou zeleninu a tu tam pak nechala (a nekrájela).
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 19.5.2010 20:20  16857
Anka [16856]: tak se napráskej, jaký jídlo jsi vylepšovala :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt