Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 21.5.2010 14:53 - Oblíbené kluby (21:32) 16881
jo jo .. není nad domácí nakládací směs ve sklenicích od maminky :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 21.5.2010 14:36  16880
CovaV tomto případě jsem to neříkala kvůli tomu, že je to "náhražka", polotovar či tak něco. Já to prostě jen nesnáším, přijde mi to hnusný.
cova 21.5.2010 14:16  16879
AnkaJsem velký nepřítel náhražek, éček, bujónových kostek, Podravek a podobných zvěrstev - ale v daném případě (alespoň pro mne)posun v chuti správným směrem. Pokud nejsou v Hamé totální prasata (nevím, nebyl jsem, výrobní postupy a používané vstupní suroviny nemůžu posoudit), složení mě nijak neirituje (mrkev, petržel, cibule, celer, voda, ocet, sůl, koření) :-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 21.5.2010 14:12  16878
Halali a spol je zlo, spikovane maso je zlo.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 21.5.2010 14:00  16877
Z celého srdce nesnáším tyhlety nakládané základy.
cova 21.5.2010 13:58  16876
Osobně nakládám prošpikované maso do sterilované směsi (myslím, že se to jmenuje Halali) přes noc, tekutinu potom vyleju, rozmixovanou zeleninu nechám, přidám petržel, celer, mrkev, cibuli a všechny ostatní ingredience a dál připravuju obvyklým způsobem... Svíčková je pikantnější a osobně mi tahle verze chutná víc, než klasická.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 21.5.2010 13:48  16875
Anka [16874]: však to stačí, u kdybys to nakládala jen do láku - přes noc.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 21.5.2010 13:43  16874
Budu ten recept muset zrychlit:)
Místo láku to ošidím podle tohoto receptu. Naložené to bude přes noc a sobotní dopoledne. Vzhledem k tomu, že snídáme obvykle skoro v poledne, není žádný spěch dávat to péct hned ráno.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 21.5.2010 13:35  16873
S masem to mám jako Vanda. U neprošpikovaného hovězího si tam ten špíček aspoň představuju...
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 21.5.2010 13:17  16872
Anka [16871]: Mno, panenku nešpikuju (v 99% případů), ale v hovězím (pokud to není skutečná svíčková) mám slaninu ráda. Provoní maso a pustí trochu mastného do okolí, takže mi to hovězí víc chutná.
Když ti to nechutná, tak nešpikuj :)
Jinak - podívej se i na tento sympatický návod je tam příprava včetně láku - jen toho láku nedělej moc, použij na naložení hrnec nebo misku jen o málo větší, než je maso, nebo to maso choď obracet.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 21.5.2010 13:10  16871
No já to špikování také nemám ráda, ale myslela jsem, že by to bez toho bylo třeba špatně:)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 21.5.2010 13:03  16870
kvitko [16868]: Záleží, jaký je to špek. Některý se jen jako špek tváří a skoro nevoní. Ale to určitě Anka ví.
Slovenská úplně obyčejná slanina právěže voní příjemně a dá tomu velmi dobrou chuť.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 21.5.2010 12:58 - Oblíbené kluby (21:55) 16869
Prošpikované hovězí nemám ráda, tím si ušetřemím spoustu práce ;o)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 21.5.2010 12:55  16868
Špek by mohl stačit, nebo ne?:-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 21.5.2010 12:48  16867
Koupila jsem jen špek. Tak uvidím, jestli večer ještě zvládnu sehnat nějakou slaninu. MraZák je dobrý nápad:)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt