Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 21.5.2010 19:09  16897
Ono je lepsi to obcas pripomenout (mimo to kdyz se clovek nepochvali sam...) :-D
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 21.5.2010 19:07  16896
Tigo [16894]: Ale to my tady všichni dáááávno víme :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 21.5.2010 19:06  16895
Tigo [16892]: !!!
(JO - je lepší odkrájet z chleba spodní kůrky)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 21.5.2010 19:06  16894
Ha, ja jsem TAK inteligentni! :-D
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 21.5.2010 19:05  16893
Halali nepoužívám - ale pokud to má složení jen takové, jak píšeCova [16887], tak se to možná jako lák dá.
Ale já spíš mám problém v tom, že u kupovaných nakládaných směsí mi ještě žádná chuťově nevyhovovala. Ještě nikdy jsem nekoupila ani takové zavařované okurky (když byla třeba nouze nejvyšší a mně došly okurky od maminky), aby mi chutnaly.
Mám strach, že až přestane zavařovat okurky, červenou řepu a paprikové rohy, tak už takového nikdy nic s chutí nesním :(
Ostatní zavařovaná zelenina (kromě oliv - a to ještě ne všech, sušených rajčat a bambusových výhonků) by ani nemusela na světě být :)
A kompoty už vůbec ne. Vlastně jo - beru na milost ananas a mandarinky.


Sirin [16891]: Chlebem zahušťuju jen guláš - rozmixuju na sucho (na maličké drobky) a rozmíchám ve vařícím guláši. Nechám provařit. Výhodu to má v tom, že syrová mouka se musí provářet dýl, aby se ztratila ta moučná chuť. Chleba stačí provařit pár chvilku - cca tři minutky.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 21.5.2010 19:04  16892
Ja to teda nikdy nevidela ani nedelala, ale tipla bych to na "malinky drobecky", tedy stridka nadrobena najemno, mozna lepe "rozmixovana" nasucho a vsypana.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 21.5.2010 19:01  16891
Jak přesně se zahušťuje omáčka chlebem? Prosila bych nějaký blbuvzdorný popis.
johnny10 21.5.2010 17:27  16890
*pochlubit tam melo byt, ale pochvalit taky :-)
johnny10 21.5.2010 17:27  16889
musim se pochvalit, prave jsem udelal zatim svoje nejlepsi steaky ze svickove so far. kvuli mamce Medium well done, ale naprosto vyborne...
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 21.5.2010 15:58  16888
Jak myslíš .. ale speciální směs z kořenovky ryze na svíčkovou .. Míša si nestěžuje :)
cova 21.5.2010 15:31  16887
Ještě jednou - složení: mrkev, petržel, cibule, celer, voda, ocet!!!, sůl, koření :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 21.5.2010 15:26  16886
Babička takovouhle směs z kořenové zeleniny nakládala i tak, že se pak používala do vývarů.
cova 21.5.2010 15:22  16885
AnkaNic ve zlém, ale marně se snažím přijít na to, do jaké polévky by se to dalo vyklopit... :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 21.5.2010 15:10  16884
Výborně, tak nás tam sere oba a tím pádem se na ni vysereme.

Klupi: Je mi fuk, jestli to nakládá maminka nebo Hamé, nesnáším to:) Když to moje máma vyklopí do polívky, tak ji domonstrativně nejím:)
thegen TheGen Čtou to degen... ale co - Peachoviny? 21.5.2010 14:58  16883
špek/slanina v hovězím je vždy pečlivě vyříznuta i s tím nejvíce znečištěným masem okolo.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt