Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 22.5.2010 11:54  16905
ja bych se chtela zeptat,jestli nekdo ma zkusenost s batatama...protoze jsem cekala neco uplne jineho,nez co jsem uvarila :-(

asi jsem to varila moc dlouho,urcite se to nedela tak dlouho jako brambory...bylo to na kasi po par minutach...a nechutnalo to nikomu
pak jsem nasla,ze nejlepsi je batat upect v troube..
ale vlastne je to jedno,uz to kupovat nebudu,zlaty brambory :-)
mouser 22.5.2010 11:33  16903
gviJako orientační bych brala čas, který je u receptu uvedený: Doba přípravy: 15 minut Pečení: 45 minut
frakira 22.5.2010 11:26  16902
Scalex"mekke" je relativni.. ja jsem poprve varila repu asi 6 hodin a ze je mekka jsem stejne poznala az kdyz vychladla, takze obcas se ten orientacni udaj hodi...
scalex Scalex 22.5.2010 10:45  16901
"Do změknutí" znamená "kontrolovat, dokud to nebude měkké". Jakýkoliv časový údaj je irelevantní.
gvi 22.5.2010 10:15  16900
help -jak dlouho může být u tohohle receptu do změknutí ? dík
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 21.5.2010 19:25  16899
Sirin [16898]: Jakou omáčku s tím zahušťuješ? Nějak si nedovedu představit zahušťovat chlebem nic jiného než guláš :)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 21.5.2010 19:22  16898
VandaKdyž jsem to dělala minule poprvé, tak jsem právě taky ten chleba rozmixovala na jemno, jenže on se pak stejně v té omáčce nechtěl rozpustit, takže jsem to musela znovu přelít přes cedník.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 21.5.2010 19:09  16897
Ono je lepsi to obcas pripomenout (mimo to kdyz se clovek nepochvali sam...) :-D
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 21.5.2010 19:07  16896
Tigo [16894]: Ale to my tady všichni dáááávno víme :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 21.5.2010 19:06  16895
Tigo [16892]: !!!
(JO - je lepší odkrájet z chleba spodní kůrky)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 21.5.2010 19:06  16894
Ha, ja jsem TAK inteligentni! :-D
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 21.5.2010 19:05  16893
Halali nepoužívám - ale pokud to má složení jen takové, jak píšeCova [16887], tak se to možná jako lák dá.
Ale já spíš mám problém v tom, že u kupovaných nakládaných směsí mi ještě žádná chuťově nevyhovovala. Ještě nikdy jsem nekoupila ani takové zavařované okurky (když byla třeba nouze nejvyšší a mně došly okurky od maminky), aby mi chutnaly.
Mám strach, že až přestane zavařovat okurky, červenou řepu a paprikové rohy, tak už takového nikdy nic s chutí nesním :(
Ostatní zavařovaná zelenina (kromě oliv - a to ještě ne všech, sušených rajčat a bambusových výhonků) by ani nemusela na světě být :)
A kompoty už vůbec ne. Vlastně jo - beru na milost ananas a mandarinky.


Sirin [16891]: Chlebem zahušťuju jen guláš - rozmixuju na sucho (na maličké drobky) a rozmíchám ve vařícím guláši. Nechám provařit. Výhodu to má v tom, že syrová mouka se musí provářet dýl, aby se ztratila ta moučná chuť. Chleba stačí provařit pár chvilku - cca tři minutky.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 21.5.2010 19:04  16892
Ja to teda nikdy nevidela ani nedelala, ale tipla bych to na "malinky drobecky", tedy stridka nadrobena najemno, mozna lepe "rozmixovana" nasucho a vsypana.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 21.5.2010 19:01  16891
Jak přesně se zahušťuje omáčka chlebem? Prosila bych nějaký blbuvzdorný popis.
johnny10 21.5.2010 17:27  16890
*pochlubit tam melo byt, ale pochvalit taky :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt