Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 22.5.2010 15:25  16909
Dnes jsem uvařil těstoviny s omáčkou z čerstvých rajčat a žampionů pro dokonalost dozdobené parmskou šunkou a parmezánem. V jednoduchosti je síla- za 15 minut hotovo a snědeno :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.5.2010 12:56  16908
gvi [16900]: Ježiš, záhoráky! Miluju! Super tip na příští týden.
shelle Shelle - Good Service 22.5.2010 12:01  16907
baaari [16905]: Jeste delam tohle a tam se zase v celku vari deset minut na velke kusy a pak nakraji a vlastne dalsich min deset minut se zase tak nejak vari, dusi.
shelle Shelle - Good Service 22.5.2010 11:58  16906
baaari [16905]: No, pokud myslis bataty jako sweet potatoes, tak ty jsem zacla tady v UK pouzivat.

Varit se musi opravdu kratsi dobu. Nebo v celku. Cos delala za recept? A co se tam s nimi delalo?

Ja treba delam tohle curry a tam se vari dvacet minut s ostatnim, ale nejsou na kasi, mekke ano, ale ne na kasi, tvar udrzi.
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 22.5.2010 11:54  16905
ja bych se chtela zeptat,jestli nekdo ma zkusenost s batatama...protoze jsem cekala neco uplne jineho,nez co jsem uvarila :-(

asi jsem to varila moc dlouho,urcite se to nedela tak dlouho jako brambory...bylo to na kasi po par minutach...a nechutnalo to nikomu
pak jsem nasla,ze nejlepsi je batat upect v troube..
ale vlastne je to jedno,uz to kupovat nebudu,zlaty brambory :-)
mouser 22.5.2010 11:33  16903
gviJako orientační bych brala čas, který je u receptu uvedený: Doba přípravy: 15 minut Pečení: 45 minut
frakira 22.5.2010 11:26  16902
Scalex"mekke" je relativni.. ja jsem poprve varila repu asi 6 hodin a ze je mekka jsem stejne poznala az kdyz vychladla, takze obcas se ten orientacni udaj hodi...
scalex Scalex 22.5.2010 10:45  16901
"Do změknutí" znamená "kontrolovat, dokud to nebude měkké". Jakýkoliv časový údaj je irelevantní.
gvi 22.5.2010 10:15  16900
help -jak dlouho může být u tohohle receptu do změknutí ? dík
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 21.5.2010 19:25  16899
Sirin [16898]: Jakou omáčku s tím zahušťuješ? Nějak si nedovedu představit zahušťovat chlebem nic jiného než guláš :)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 21.5.2010 19:22  16898
VandaKdyž jsem to dělala minule poprvé, tak jsem právě taky ten chleba rozmixovala na jemno, jenže on se pak stejně v té omáčce nechtěl rozpustit, takže jsem to musela znovu přelít přes cedník.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 21.5.2010 19:09  16897
Ono je lepsi to obcas pripomenout (mimo to kdyz se clovek nepochvali sam...) :-D
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 21.5.2010 19:07  16896
Tigo [16894]: Ale to my tady všichni dáááávno víme :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 21.5.2010 19:06  16895
Tigo [16892]: !!!
(JO - je lepší odkrájet z chleba spodní kůrky)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 21.5.2010 19:06  16894
Ha, ja jsem TAK inteligentni! :-D

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt