Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 23.5.2010 00:44  16913
Shelle,dikyten druhy recept vypada uvareny na obrazku moc pekne...ale asi se do toho nebudu poustet..nikdo by to stejne nejedl :-(...
ja to jen uvarila,protoze jsem se domnivala,ze se to da jist jako brambory s maslem treba...:-)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 22.5.2010 21:09  16912
Anka [16910]: :)) Povídej, přeháněj :)

gvi [16911]: Vlastnohubě ověřeno, že jakékoliv pečené maso v kysaném zelí je dokonalé. Dokonce i blbé kuře :)
A tohle vypadá taky dobře, jen bych místo bůčku vzala krásnou krkovici, na mě je i "nejlibovější" bůček hodně mastný. Dík za inspiraci!
gvi 22.5.2010 20:50  16911
tak Záhoráky se povedly a chutnaly;-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.5.2010 15:57  16910
Tak svíčkovou budeme muset ještě trošku vypilovat, než ji Vandě ukážeme. Ale máme tolik omáčky, že bysme ji mohli prodat naproti do hospody.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 22.5.2010 15:25  16909
Dnes jsem uvařil těstoviny s omáčkou z čerstvých rajčat a žampionů pro dokonalost dozdobené parmskou šunkou a parmezánem. V jednoduchosti je síla- za 15 minut hotovo a snědeno :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.5.2010 12:56  16908
gvi [16900]: Ježiš, záhoráky! Miluju! Super tip na příští týden.
shelle Shelle - Good Service 22.5.2010 12:01  16907
baaari [16905]: Jeste delam tohle a tam se zase v celku vari deset minut na velke kusy a pak nakraji a vlastne dalsich min deset minut se zase tak nejak vari, dusi.
shelle Shelle - Good Service 22.5.2010 11:58  16906
baaari [16905]: No, pokud myslis bataty jako sweet potatoes, tak ty jsem zacla tady v UK pouzivat.

Varit se musi opravdu kratsi dobu. Nebo v celku. Cos delala za recept? A co se tam s nimi delalo?

Ja treba delam tohle curry a tam se vari dvacet minut s ostatnim, ale nejsou na kasi, mekke ano, ale ne na kasi, tvar udrzi.
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 22.5.2010 11:54  16905
ja bych se chtela zeptat,jestli nekdo ma zkusenost s batatama...protoze jsem cekala neco uplne jineho,nez co jsem uvarila :-(

asi jsem to varila moc dlouho,urcite se to nedela tak dlouho jako brambory...bylo to na kasi po par minutach...a nechutnalo to nikomu
pak jsem nasla,ze nejlepsi je batat upect v troube..
ale vlastne je to jedno,uz to kupovat nebudu,zlaty brambory :-)
mouser 22.5.2010 11:33  16903
gviJako orientační bych brala čas, který je u receptu uvedený: Doba přípravy: 15 minut Pečení: 45 minut
frakira 22.5.2010 11:26  16902
Scalex"mekke" je relativni.. ja jsem poprve varila repu asi 6 hodin a ze je mekka jsem stejne poznala az kdyz vychladla, takze obcas se ten orientacni udaj hodi...
scalex Scalex 22.5.2010 10:45  16901
"Do změknutí" znamená "kontrolovat, dokud to nebude měkké". Jakýkoliv časový údaj je irelevantní.
gvi 22.5.2010 10:15  16900
help -jak dlouho může být u tohohle receptu do změknutí ? dík
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 21.5.2010 19:25  16899
Sirin [16898]: Jakou omáčku s tím zahušťuješ? Nějak si nedovedu představit zahušťovat chlebem nic jiného než guláš :)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 21.5.2010 19:22  16898
VandaKdyž jsem to dělala minule poprvé, tak jsem právě taky ten chleba rozmixovala na jemno, jenže on se pak stejně v té omáčce nechtěl rozpustit, takže jsem to musela znovu přelít přes cedník.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt