Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 25.5.2010 12:43  16918
Kam se vydat na farmářský trh
shelle Shelle - Good Service 24.5.2010 00:04  16917
MangoNekde jsem to tu uz psala ale asi v jinem klubu. Dostala jsem od studenta mango, co mu poslali rodice z Indie. Zaprisahal se, ze takvoe v obchode nekoupim. A mel pravdu. Musim rict, ze takove mango jsem jeste nejedla. Nevypadalo nijak vabne, takova zelenozluta siska. Po 4 dnech zrani pod uterkou vypadalo jeste hur. No ale kdyz jsem ho konecne pripravila, tak mane nebeska. To se neda popsat.

Ale proc to sem pisu. Nasla jsem si navod, jak se ma mango "loupat" k jidlu. http://www.bbcgoodfood.com/content/knowhow/glossary/mango/video_wmp_hi.jsp A musim rict, ze mi to teda vubec neslo a prijde mi lepsi ho oloupat skrabkou na brambory a pak odrezavat od pecky jako ve videu, jak jsem to delala do te doby vzdy. Ale kdyz jsem to ted delala podle nich, tak se mi vubec nevylouplo a rozmackavalo se. Tak jsem si rikala, ze by se to nekomu mohlo treba hodit. Ted by mango melo byt nejlepsi, je totiz jeho doba. Koelga rika, ze nej jsou z Pakistanu teda. Ja mela z Indie a nestezuji si.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 23.5.2010 13:01  16916
Dnes jsem si vzpomněla na stařičký recept na kotlety (měli jsme jich máo, tak jsem přidala i pár plátků krokovičky) - osolit, opepřit, potřít hořčici (použila jsem kromě plnotučné ještě zbytek franzcouzské a nějaké grilovací). Na dno pekáče - bez tuku - dát na kolečka nakrájenou cibuli, na to maso a nahoru vyklopit celou Moravanku (já vím, nakládané směsi jsou zlo, ale nějak jsem na to dostala děsnou chuť - na těch 8 ks masa jsem koupila dokonce 2 skleničky :-)). Péct nějdřív asi hodinu přikryté, pak odkrýt, maso přendat nahoru na zeleninu a dopéct. K tomu bramborové knedlíky. Možná je to tak trochu "babicovské", ale chutnalo nám to!
shelle Shelle - Good Service 23.5.2010 12:19  16914
baaari [16913]: Tak to spis ne. Jsou takove nasladke. Takze to jke fakt pak jine.

Pokud je chces jako prilohu delat zvlast, zkus neco z tohohle , jinak se spis davaji do jidla v prubehu.

Pokud tim druhym myslis to s tou kapustou a vejcem, tak to jsem se take bala, ale manzelovi to prekvapive chutna. A to curry je teda naprosto vynikajici.
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 23.5.2010 00:44  16913
Shelle,dikyten druhy recept vypada uvareny na obrazku moc pekne...ale asi se do toho nebudu poustet..nikdo by to stejne nejedl :-(...
ja to jen uvarila,protoze jsem se domnivala,ze se to da jist jako brambory s maslem treba...:-)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 22.5.2010 21:09  16912
Anka [16910]: :)) Povídej, přeháněj :)

gvi [16911]: Vlastnohubě ověřeno, že jakékoliv pečené maso v kysaném zelí je dokonalé. Dokonce i blbé kuře :)
A tohle vypadá taky dobře, jen bych místo bůčku vzala krásnou krkovici, na mě je i "nejlibovější" bůček hodně mastný. Dík za inspiraci!
gvi 22.5.2010 20:50  16911
tak Záhoráky se povedly a chutnaly;-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.5.2010 15:57  16910
Tak svíčkovou budeme muset ještě trošku vypilovat, než ji Vandě ukážeme. Ale máme tolik omáčky, že bysme ji mohli prodat naproti do hospody.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 22.5.2010 15:25  16909
Dnes jsem uvařil těstoviny s omáčkou z čerstvých rajčat a žampionů pro dokonalost dozdobené parmskou šunkou a parmezánem. V jednoduchosti je síla- za 15 minut hotovo a snědeno :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.5.2010 12:56  16908
gvi [16900]: Ježiš, záhoráky! Miluju! Super tip na příští týden.
shelle Shelle - Good Service 22.5.2010 12:01  16907
baaari [16905]: Jeste delam tohle a tam se zase v celku vari deset minut na velke kusy a pak nakraji a vlastne dalsich min deset minut se zase tak nejak vari, dusi.
shelle Shelle - Good Service 22.5.2010 11:58  16906
baaari [16905]: No, pokud myslis bataty jako sweet potatoes, tak ty jsem zacla tady v UK pouzivat.

Varit se musi opravdu kratsi dobu. Nebo v celku. Cos delala za recept? A co se tam s nimi delalo?

Ja treba delam tohle curry a tam se vari dvacet minut s ostatnim, ale nejsou na kasi, mekke ano, ale ne na kasi, tvar udrzi.
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 22.5.2010 11:54  16905
ja bych se chtela zeptat,jestli nekdo ma zkusenost s batatama...protoze jsem cekala neco uplne jineho,nez co jsem uvarila :-(

asi jsem to varila moc dlouho,urcite se to nedela tak dlouho jako brambory...bylo to na kasi po par minutach...a nechutnalo to nikomu
pak jsem nasla,ze nejlepsi je batat upect v troube..
ale vlastne je to jedno,uz to kupovat nebudu,zlaty brambory :-)
mouser 22.5.2010 11:33  16903
gviJako orientační bych brala čas, který je u receptu uvedený: Doba přípravy: 15 minut Pečení: 45 minut
frakira 22.5.2010 11:26  16902
Scalex"mekke" je relativni.. ja jsem poprve varila repu asi 6 hodin a ze je mekka jsem stejne poznala az kdyz vychladla, takze obcas se ten orientacni udaj hodi...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt