Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
scalex Scalex 26.5.2010 14:38  16927
Hlava mi to nebere. Včera a dnes mi připadá, že všichni lidé na internetu hromadně zhloupli. Každý druhý řeší "kde se ksakru ta úžasná hospoda nalézá?". Haló! Jste na internetu! Vlézt na Google trvá vteřinu, napsat "restaurace u štěpána" nebo třeba jen "šumava pupek ano šéfe" trvá tři vteřiny.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 26.5.2010 08:38  16926
Dudek [16924]: Anka tam pry ma namireno 17.7. z Rabi, tak muzete udelat hromadny zajezd :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 26.5.2010 08:33  16925
Tam má namířeno půl národa už od prvního odvysílání, ne?:-) Taky se tam někdy chceme podívat.
dudek Dudek Ale Vanda fakt byla dřív... - Můj profil (CSFD) 26.5.2010 08:32  16924
Tigo [16540]: Jo, tam bych také někdy chtěl zajet, ale absolutně netuším kde to je. Každopádně ty ukázky navnadily.
stanny stanny - Wroc³awský démon - Pacific Panzer General creator 25.5.2010 21:46 - Oblíbené kluby (21:16) 16923
kokos [16922]: http://www.biofarmavojetice.cz/
kokos kokos 25.5.2010 21:31  16922
Kde to vlastně přesně je. Vypadá to, že mne čeká jedna esta zhruba tím směrem. Tak bych se snad mohl zastavit. Ještě kdyby tak bylo něco na přespání.
A tu slaninku co ochtnával v následujícím pořadu mohu jen doporučit. Fakt výborná.
misa Misa Záviďte mi - máte proč :o) 25.5.2010 21:27  16921
Jen po takové ódě, abychom se tam vůbec procpali :-)
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 25.5.2010 21:26  16920
se těšim na léto :)
stanny stanny - Wroc³awský démon - Pacific Panzer General creator 25.5.2010 21:22 - Oblíbené kluby (21:16) 16919
Scalex [16545]: MrMar [16548]: vinyl [16550]: Tigo [16551]: Všichni měli pravdu! :-) Evidentně jsme se tam s Pohlreichem o fous minuli. :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 25.5.2010 12:43  16918
Kam se vydat na farmářský trh
shelle Shelle - Good Service 24.5.2010 00:04  16917
MangoNekde jsem to tu uz psala ale asi v jinem klubu. Dostala jsem od studenta mango, co mu poslali rodice z Indie. Zaprisahal se, ze takvoe v obchode nekoupim. A mel pravdu. Musim rict, ze takove mango jsem jeste nejedla. Nevypadalo nijak vabne, takova zelenozluta siska. Po 4 dnech zrani pod uterkou vypadalo jeste hur. No ale kdyz jsem ho konecne pripravila, tak mane nebeska. To se neda popsat.

Ale proc to sem pisu. Nasla jsem si navod, jak se ma mango "loupat" k jidlu. http://www.bbcgoodfood.com/content/knowhow/glossary/mango/video_wmp_hi.jsp A musim rict, ze mi to teda vubec neslo a prijde mi lepsi ho oloupat skrabkou na brambory a pak odrezavat od pecky jako ve videu, jak jsem to delala do te doby vzdy. Ale kdyz jsem to ted delala podle nich, tak se mi vubec nevylouplo a rozmackavalo se. Tak jsem si rikala, ze by se to nekomu mohlo treba hodit. Ted by mango melo byt nejlepsi, je totiz jeho doba. Koelga rika, ze nej jsou z Pakistanu teda. Ja mela z Indie a nestezuji si.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 23.5.2010 13:01  16916
Dnes jsem si vzpomněla na stařičký recept na kotlety (měli jsme jich máo, tak jsem přidala i pár plátků krokovičky) - osolit, opepřit, potřít hořčici (použila jsem kromě plnotučné ještě zbytek franzcouzské a nějaké grilovací). Na dno pekáče - bez tuku - dát na kolečka nakrájenou cibuli, na to maso a nahoru vyklopit celou Moravanku (já vím, nakládané směsi jsou zlo, ale nějak jsem na to dostala děsnou chuť - na těch 8 ks masa jsem koupila dokonce 2 skleničky :-)). Péct nějdřív asi hodinu přikryté, pak odkrýt, maso přendat nahoru na zeleninu a dopéct. K tomu bramborové knedlíky. Možná je to tak trochu "babicovské", ale chutnalo nám to!
shelle Shelle - Good Service 23.5.2010 12:19  16914
baaari [16913]: Tak to spis ne. Jsou takove nasladke. Takze to jke fakt pak jine.

Pokud je chces jako prilohu delat zvlast, zkus neco z tohohle , jinak se spis davaji do jidla v prubehu.

Pokud tim druhym myslis to s tou kapustou a vejcem, tak to jsem se take bala, ale manzelovi to prekvapive chutna. A to curry je teda naprosto vynikajici.
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 23.5.2010 00:44  16913
Shelle,dikyten druhy recept vypada uvareny na obrazku moc pekne...ale asi se do toho nebudu poustet..nikdo by to stejne nejedl :-(...
ja to jen uvarila,protoze jsem se domnivala,ze se to da jist jako brambory s maslem treba...:-)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 22.5.2010 21:09  16912
Anka [16910]: :)) Povídej, přeháněj :)

gvi [16911]: Vlastnohubě ověřeno, že jakékoliv pečené maso v kysaném zelí je dokonalé. Dokonce i blbé kuře :)
A tohle vypadá taky dobře, jen bych místo bůčku vzala krásnou krkovici, na mě je i "nejlibovější" bůček hodně mastný. Dík za inspiraci!

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt