Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 31.5.2010 13:17  16943
Co mi kdo doporučíte z nabídky asijských specialit? Já si vybral jen jednu extra pálivou omáčku.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 31.5.2010 09:48  16942
Jo, můj bratr. Tam "vařil" palačinky.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 31.5.2010 09:12  16941
Byl někdo na Prague Food Festivalu?
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 31.5.2010 08:52  16940
nojo, asijskej týden... škoda, že mám všechny Lidly tak děsně z ruky...
johnny10 31.5.2010 08:13  16939
ja se uz tesim do lidlu na ten asijsky tyden, zacina dneska
vinyl vinyl - ...jen si hraju 31.5.2010 07:54  16938
Včera jsem vpodstaě náhodou skončili v Globusu, oko mi padlo na chlazené teleæí koleno na ossobuco. Fantastické! Vždy jsme dělali Ossobuco ze zmraženého z makra ale tohle bylo o třídu výš.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 30.5.2010 17:13  16937
Naučit se to dá s teploměrem, potom to jde praxí - šáhnu a poznám.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 30.5.2010 10:17  16936
Bych tu proceduru i podstoupila, ale nemám to čím měřit.

Problém je v tom, že když namočenou jahodu položím, tak dost čokolády skončí na talíři místo na jahodě a je to tak jako neestetické:)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 30.5.2010 09:12  16935
Jak meris tu teplotu? Mas v tom neustale pichnuty nejaky ten kucharsky teplomer?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 29.5.2010 23:46  16934
Čokoládu na vaření jsem nezkoušel, používám tzv. kuverturu, jinak taky čokoládu na bonbony. Jezdím pro to do Německa, mám dojem že v ČR se nic podobného běžně v hyper-super neprodává.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 29.5.2010 23:37  16933
phanny [16932]: mám tady leda Orion na vaření
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 29.5.2010 23:35  16932
:-) Vezmu jahodu, namočím do čokolády a dám do papírového košíku. Problém je, že čokoláda musí být temperovaná.

následuje copy/paste:

Temperování čokolády

Co to je temperování čokolády? Temperování je proces, díky kterému se čokoláda stává vláčnější a lesklejší, což oceníme zvláště při vytváření různých ozdob. Samotné temperování není složité, ale důležité je sledovat teplotu čokolády.
K temperování jsou nejvhodnější různé čokolády na zdobení, které mají vyšší obsah kakaového másla.
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, dokud není úplně hladká a nedosáhne teploty 46 °C. Pak misku s čokoládou přendáme do studené vody a za stálého míchání necháme zchladnout na 27 °C. Nyní ji znovu ve vodní lázni zahřejeme na 32 °C. Máme hotovo a můžeme zdobit.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 29.5.2010 10:26  16931
phannyJak přesně děláš jahody v čokoládě? Včera jsem také dělala pokus a chci vědět, jak se to dá udělat lépe:)
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 29.5.2010 10:12  16930
Nechal jsem si odborně přebrousit svůj oblíbený kuchyňský nůž. Nevěřil bych, že dokážu přeseknout celou páteční Mladou Frontu drženou za roh v druhé ruce :-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 26.5.2010 16:38  16929
Famózní pupek dělají i Ambiente Brasileiro.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt