Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.6.2010 07:42  16977
mrcosJá zas ve větším množství nemůžu alkohol:)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 6.6.2010 23:09  16976
Anka [16972]: Pokud jíš hnojník (inkoustový), tak stačí dost málo obojího. Prej i 2 dny po požití tý houby se můžeš otrávit. Jinak bych se toho nebál, pokud snášíš houby i alkohol dobře :) Já houby ve větším moc nemůžu :( Třeba nafutrovat se houbovejma řízkama je poměrně jistá cesta k půldni těžkostí.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 6.6.2010 20:19  16975
U nakládaných bych se toho (možná nerozumně) nebála, ale po smaženici nebo houbových řízkách se fakt alkohol nedoporučuje - ony jsou houby dost těžké a zvlášť tvdrý alkohol s nimi nějak divně reaguje.
alchymista 6.6.2010 20:04  16973
Anka [16972]: Myslím, že to lze brát vážně jen když jsou jedovaté.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.6.2010 19:00  16972
kvitko [16971]: A tak to já si ji i koupila (červi nenalezeni) a jako zobání k pití se to dá. Jen bych z toho fakt nevařila.

(Btw kombinace hub a alkoholu je prý jedovatá. Při jakém množství už to lze brát vážně?)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 6.6.2010 18:58  16971
Tu směs jsem si jednou chtěla koupit, ale při bližším okouknutí jsem zjistila, že houby jsou červivé:-)
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 6.6.2010 18:42  16970
Já tu směs mám ráda - syrovou - na vaření by mě to ani nenapadlo použít.o)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 6.6.2010 17:52  16969
Anka [16965]: Z týhle směsi hub dělal maso na houbách spolubydlící na koleji a i tam to byla poměrně smutná podívaná.
Já teda obecně maso na houbách moc nemusim.
mouser 6.6.2010 17:50  16968
Včera jsem si připadala podobně jako Anka. Byli jsme na výletě v Litoměřicích. Cestou jsme si všimli cedule:Restaurace Mostná hora - nová kuchyně. Tak jsme sjeli z trasy a šli to vyzkoušet. Sedli jsme si na zahrádku, je fakt, že tam bylo docela plno. Ale chodili tam dva číšníci a tři číšnice. Každý z nich kolem nás prošel minimálně jednou. Pak se dva setkali ve dveřích a ukazovali si na náš stůl, stal se zázrak a po 15 minutách nám přinesli jídelní lístek a objednali jsme si pití a následně jídlo. Při čekání na pití se nás přišly zeptat zbylé číšnice (po jedné v intervalu dvou minut) zda máme objednáno. To bylo najednou zájmu. No zkrátka obsluha tam poletovala jak zmatené lesní včely. Já jsem si vždycky myslela, že mají v hospodách systém, každý číšník má určité stoly a ne že se u vás střídají jak na běžícím pásu a na všechno se vás tím pádem ptají třikrát. Naštěstí jídlo bylo dobré, ale měli jsme velký hlad :o).
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.6.2010 17:30  16967
Jj, byla točená. A při další objednávce coly ji pán i donesl. Protože se zapomněl přijít přeptat, co jsme to vlastně chtěli.
shelle Shelle - Good Service 6.6.2010 17:25  16966
Ale zase maji kofolu, to je fajn, ne? Pokud je tocena teda.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.6.2010 17:25  16965
Včera odpoledne, kdy už neměli hotovky, si většina z nás ze stálého jídeláku vybrala biftek z hovězí svíčkové. Měli tam uvedeno několik možných variant - všichni jsme chtěli s liškami, což řekli, že už nemají. Tak jsme zvolili variantu "se směsí lesních hub". Uprostřed lesů jsem si říkala, že by mohli mít dobré. Bohužel mě ani ve snu nenapadlo, že někdo 200 g opravdu dobrého masa (a oni ho i dobře připravili, až na to, že se mě nikdo nezeptal, jak ho chci, takže jsem dostala propečený) dokáže zkazit tím, že použije tyto houby:
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.6.2010 17:13  16964
Za prd ne, ale kdyby ubrali na velikosti porcí a přidali na domyšlenosti, bylo by to mnohem lepší. (Pavlínka v kuchyni nebyla.) Bohužel ať už jídlo bylo jakékoliv, vše zastínila neuvěřitelně tragická obsluha dělající jednu chybu za druhou. Naprosto nezvládají a "bohužel" hosté mají poměrně vysoká očekávání, takže jsou pak asi zklamanější, než by bylo nutné.

Vše začne tím, že si vás hodně dlouho nikdo nevšimne, i když číšník kolem vás projde xkrát. Jenže on je to takový jouda, který si plní jen jednotlivé úkoly. Takže neexistuje, aby při jedné cestě vzal víc stolů - u jednoho nechal jídelák, druhému přinesl nápoje a u třetího zapsal jídlo. Pro něj jsou to tři cesty. A když jsme si po dlouhém čekání objednali nápoje (3 velká piva, 2 radegasty, 1 colu), tak po dalším čekání přišel, aby si ověřil, zda si pamatuje správně, že jsme chtěli dvě piva a dvě kofoly. No a v tomto duchu to pokračovalo až do konce. Největší zásek ale byl, když lidem u vedlejšího stolu přinesl tři jídla a z toho dvě úplně jiná.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 6.6.2010 17:03  16963
Takze jidlo stalo za prd?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.6.2010 15:38  16962
Včera odpoledne a dnes přes oběd jsem byla v pensionu Vlčárna, kde se odehrávalo nedávné Ano, šéfe! Byl to jeden z nejoptimističtějších dílů, kde vařila veselá kuchařka - nekuchařka, Zdenda ji chválil, pomohl jí zbavit se smaženého a nakonec dal hvězdičku.

Přátelé a kamarádi. Až takhle jednou budu mít chvilku, tak vám tu sepíšu všechno to špatné, co jsme tam prožili. Zatím jen v rychlosti tři plusy (víc mě jich nenapadá):
1) Hezké a čisté záchody
2) Příjemná terasa s výhledem na louku a les
3) Docela dobrá plzeň

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt