Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 7.6.2010 09:51  16982
ullicnik [16980]: Ono v tomhle je trochu potíž, existuje vskutku velká skupina lidí, kteří chtějí pizzu s eidamem a chtěji zeleninovou oblohu. Hlavně na malejch městech.

Já mívám problém s objednávkami kávy, které jsem musel vyřešit vystavením všech dostupných nádob na kávu a host si ukáže co chce chce.

Objednávka jedno preso může znamenat všechno od espressa po americano. Takže se raděj vždy preventivně ukázáním na hrnek ujistím že si rozumíme. A jsou tací hosté, které to svým způsobem urazí - případně mě mají za pitomce, který neví co to je třeba "velký preso".
ullicnik ullicnik 7.6.2010 09:11  16981
vinylJasně, klukovi to je šumák, majitel v tom má vše a proto se taky na zákazníka kouka uplně jinak.
ullicnik ullicnik 7.6.2010 09:10  16980
A před asi 3 týdny jsme byli s kamarády v nějaký zakopaný pizzerii (obec Malá Skála), kde jsem si objednal pizzu Margaritu

Já: S jakým je sýrem?
S: S eidamem
Já: To pak ale neni margarita, ne?
S: Chcete tam Mozzarelu?
Já: samozřejmě
S: Stačí přece říct nééé?

Kamarádi se mi smáli, že jsou se mnou furt problémy v restauracích (minule jsem si zase stěžoval ne nějaký nerozkousatelný maso), ale nakonec jsem byl z nich jedinej kdo si pochutnal.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 7.6.2010 08:45  16979
No jo, ale to by musel být na place majitel a ne najatý učeň.
ullicnik ullicnik 7.6.2010 08:42  16978
My byli minulý týden v restauraci naproti Bránickému divadlu (Hotel u divadla). Každý měsíc mají jiný lístek specialit, tentokrát chřestový, kterýžto nejím a tím pádem se to u mě minulo účinkem. Jídlo docela ušlo, i když taky žádnej zázrak, ale

byli jsme tam z počátku jediní a chvilku po nás dorazili další asi čtyři hosté. Obsluhoval nás mladej kluk, přišel rychle, pití jsem slušně odmítl objednávat dokud si nevyberu jídlo. Pro objednávku si přišel za rozumnou chvilku, pití poté přinesl také rychle, ale tím to ukončil. Po asi 45 minutách kolem nás proběhl nějaký kuchař/číšník a za běhu prohlásil, že za dvě minuty máme jídlo na stole. Po dalších 20 minutách (tzn přes hodninu celkem), kdy sí nás nikdy, ani náš číšník nevšímal, nestaral o to, že máme prázdný skleničky, jen se někdy vykecával, jsem si pro něj došel(!). Řekl jsem mu ať mi přinese účet za pití, protože asi jídlo už nedostanu. Začal se strašně vylekaně omlouvat, že prej pohřební hostina, že kuchyn nestíhá a že to už máme skoro hotový. Na hostinu jsem mu řekl, že mě měl předem upozornit a i přes to měl občas přijít podívat jestli nechceme něco k pití ap. Hladový pohled přitelkyně a nechuť hledat neco jiného me donutilo mu říct, že si to jídlo teda vezmu, ale se slevou. Dal mi 30% (žádnej zázrak, já vím). Při placení mi pak ještě vrátil víc než měl (schválně).

Osobně bych čekal že když se tohle stane, že přijdou samy od sebe a omluví se, nabidnou na účet podniku předkrm a nebo kávu a dezert, prostě něco co zákazníka uplně obrátí na jejich stranu a ne toto.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.6.2010 07:42  16977
mrcosJá zas ve větším množství nemůžu alkohol:)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 6.6.2010 23:09  16976
Anka [16972]: Pokud jíš hnojník (inkoustový), tak stačí dost málo obojího. Prej i 2 dny po požití tý houby se můžeš otrávit. Jinak bych se toho nebál, pokud snášíš houby i alkohol dobře :) Já houby ve větším moc nemůžu :( Třeba nafutrovat se houbovejma řízkama je poměrně jistá cesta k půldni těžkostí.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 6.6.2010 20:19  16975
U nakládaných bych se toho (možná nerozumně) nebála, ale po smaženici nebo houbových řízkách se fakt alkohol nedoporučuje - ony jsou houby dost těžké a zvlášť tvdrý alkohol s nimi nějak divně reaguje.
alchymista 6.6.2010 20:04  16973
Anka [16972]: Myslím, že to lze brát vážně jen když jsou jedovaté.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.6.2010 19:00  16972
kvitko [16971]: A tak to já si ji i koupila (červi nenalezeni) a jako zobání k pití se to dá. Jen bych z toho fakt nevařila.

(Btw kombinace hub a alkoholu je prý jedovatá. Při jakém množství už to lze brát vážně?)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 6.6.2010 18:58  16971
Tu směs jsem si jednou chtěla koupit, ale při bližším okouknutí jsem zjistila, že houby jsou červivé:-)
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 6.6.2010 18:42  16970
Já tu směs mám ráda - syrovou - na vaření by mě to ani nenapadlo použít.o)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 6.6.2010 17:52  16969
Anka [16965]: Z týhle směsi hub dělal maso na houbách spolubydlící na koleji a i tam to byla poměrně smutná podívaná.
Já teda obecně maso na houbách moc nemusim.
mouser 6.6.2010 17:50  16968
Včera jsem si připadala podobně jako Anka. Byli jsme na výletě v Litoměřicích. Cestou jsme si všimli cedule:Restaurace Mostná hora - nová kuchyně. Tak jsme sjeli z trasy a šli to vyzkoušet. Sedli jsme si na zahrádku, je fakt, že tam bylo docela plno. Ale chodili tam dva číšníci a tři číšnice. Každý z nich kolem nás prošel minimálně jednou. Pak se dva setkali ve dveřích a ukazovali si na náš stůl, stal se zázrak a po 15 minutách nám přinesli jídelní lístek a objednali jsme si pití a následně jídlo. Při čekání na pití se nás přišly zeptat zbylé číšnice (po jedné v intervalu dvou minut) zda máme objednáno. To bylo najednou zájmu. No zkrátka obsluha tam poletovala jak zmatené lesní včely. Já jsem si vždycky myslela, že mají v hospodách systém, každý číšník má určité stoly a ne že se u vás střídají jak na běžícím pásu a na všechno se vás tím pádem ptají třikrát. Naštěstí jídlo bylo dobré, ale měli jsme velký hlad :o).
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.6.2010 17:30  16967
Jj, byla točená. A při další objednávce coly ji pán i donesl. Protože se zapomněl přijít přeptat, co jsme to vlastně chtěli.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt