Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kittyj 9.6.2010 15:31  16992
A aký je teda rozdiel medzi picolom, lungom a pressom?

Zrejme som kultúrny ignorant...
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 9.6.2010 13:17  16991
Naproti Bránickému divadlu máme obdobnou zkušenost, špatnou :-(
cova 9.6.2010 07:59  16990
vinylAle ano, bratrův tchán "světoběžník"... Když si kdysi v mé přítomnosti objednával picolo a víc vody, věděl jsem, že bude o zábavu postaráno - číšník pohotově zareagoval s tím, že tedy lungo. Dotyčný však zarputile trval na picolu a víc vody - dostal tedy picolo a v dalším hrníčku trochu horké vody. Ve finále mi do smíchu moc nebylo, spíš mě hamba fackovala...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 8.6.2010 09:15  16989
kurz vaření Když kurz vaření tak doporučuji ten v Alcronu, žena byla dvakrát ještě když vařil Štift, a velmi si pochvalovala. Kuchař vždy předvede a učastníci pak opakují, kuchař obchází a hodnotí, následuje tříchodová večeře včetně vín.

http://www.alcron.cz/html/cooking_classes.html
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 8.6.2010 08:36  16988
test kurzu vareni
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 7.6.2010 10:14  16987
mrcos [16985]: To je další věc, někdo si pod pojmem dvojté presso představuje dvojté lungo.

ullicnik [16983]: Nafoceno mám, to nepomáhalo.

vinyl [16984]:
To ne, ale měl jsem paní, které se dožadovala francouzské kávy. Na dotaz co by to mělo být mi odpověděla: Takové to kafe co nám dávali ve Francii na hotelu k snídani...
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 7.6.2010 10:03  16986
No právě - ono kolikrát ani v tý hospodě nevědí, jak má "preso" vlastně vypadat :)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 7.6.2010 10:02  16985
phanny [16982]: Jednou jsem si v hospodě dal "dvojitý preso", když už ho nabízeli, ale netušil jsem, že to může znamenat "dvakrát řidší preso". Stejná porce kafe, dvakrát víc vody. Brr. V nápojáku samozřejmě nic nenaznačovalo, že to tak je.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 7.6.2010 10:00  16984
Velký picolo nikdo nechtěl?
ullicnik ullicnik 7.6.2010 10:00  16983
O oblíbenosti eidamu vím, ale zrovna tohle lze vyřešit velmi jednoduše v jídelním lístku. Buďto poznámkou nebo dvojí položkou.

S kávou je to asi složitější. Taky to můžeš vyřešit kávovým lístkem s fotkama hrnků, který pro sichr okótuješ a ještě napíšeš jejich objem :-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 7.6.2010 09:51  16982
ullicnik [16980]: Ono v tomhle je trochu potíž, existuje vskutku velká skupina lidí, kteří chtějí pizzu s eidamem a chtěji zeleninovou oblohu. Hlavně na malejch městech.

Já mívám problém s objednávkami kávy, které jsem musel vyřešit vystavením všech dostupných nádob na kávu a host si ukáže co chce chce.

Objednávka jedno preso může znamenat všechno od espressa po americano. Takže se raděj vždy preventivně ukázáním na hrnek ujistím že si rozumíme. A jsou tací hosté, které to svým způsobem urazí - případně mě mají za pitomce, který neví co to je třeba "velký preso".
ullicnik ullicnik 7.6.2010 09:11  16981
vinylJasně, klukovi to je šumák, majitel v tom má vše a proto se taky na zákazníka kouka uplně jinak.
ullicnik ullicnik 7.6.2010 09:10  16980
A před asi 3 týdny jsme byli s kamarády v nějaký zakopaný pizzerii (obec Malá Skála), kde jsem si objednal pizzu Margaritu

Já: S jakým je sýrem?
S: S eidamem
Já: To pak ale neni margarita, ne?
S: Chcete tam Mozzarelu?
Já: samozřejmě
S: Stačí přece říct nééé?

Kamarádi se mi smáli, že jsou se mnou furt problémy v restauracích (minule jsem si zase stěžoval ne nějaký nerozkousatelný maso), ale nakonec jsem byl z nich jedinej kdo si pochutnal.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 7.6.2010 08:45  16979
No jo, ale to by musel být na place majitel a ne najatý učeň.
ullicnik ullicnik 7.6.2010 08:42  16978
My byli minulý týden v restauraci naproti Bránickému divadlu (Hotel u divadla). Každý měsíc mají jiný lístek specialit, tentokrát chřestový, kterýžto nejím a tím pádem se to u mě minulo účinkem. Jídlo docela ušlo, i když taky žádnej zázrak, ale

byli jsme tam z počátku jediní a chvilku po nás dorazili další asi čtyři hosté. Obsluhoval nás mladej kluk, přišel rychle, pití jsem slušně odmítl objednávat dokud si nevyberu jídlo. Pro objednávku si přišel za rozumnou chvilku, pití poté přinesl také rychle, ale tím to ukončil. Po asi 45 minutách kolem nás proběhl nějaký kuchař/číšník a za běhu prohlásil, že za dvě minuty máme jídlo na stole. Po dalších 20 minutách (tzn přes hodninu celkem), kdy sí nás nikdy, ani náš číšník nevšímal, nestaral o to, že máme prázdný skleničky, jen se někdy vykecával, jsem si pro něj došel(!). Řekl jsem mu ať mi přinese účet za pití, protože asi jídlo už nedostanu. Začal se strašně vylekaně omlouvat, že prej pohřební hostina, že kuchyn nestíhá a že to už máme skoro hotový. Na hostinu jsem mu řekl, že mě měl předem upozornit a i přes to měl občas přijít podívat jestli nechceme něco k pití ap. Hladový pohled přitelkyně a nechuť hledat neco jiného me donutilo mu říct, že si to jídlo teda vezmu, ale se slevou. Dal mi 30% (žádnej zázrak, já vím). Při placení mi pak ještě vrátil víc než měl (schválně).

Osobně bych čekal že když se tohle stane, že přijdou samy od sebe a omluví se, nabidnou na účet podniku předkrm a nebo kávu a dezert, prostě něco co zákazníka uplně obrátí na jejich stranu a ne toto.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt