Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kittyj 9.6.2010 21:38  16997
Ďakujem:)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 9.6.2010 21:29  16996
Kittyj [16992]:

espresso - základní typ kávy - u nás se tomu nesmyslně říká pikolo
ristreto - espresso s polovinou vody - půlka "pikola¨"
lungo - české "velké preso"
americano - extra ředěné lungo - ůveký hrnek řídké kávy
alchymista 9.6.2010 17:07  16995
A kde to je "naproti Bránickýmu divadlu"? Já si tam představím jen přes ulici tu knajpu pro houmlesy ve stejný komunistický boudě s Plusem, kde by snad ani nikdo nejed, pak Pod kaštany, kde určitě taky ne a směrem k nábřeží U pivovaru, kde je to takovej průměr...
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 9.6.2010 15:59  16994
Kittyj [16992]: Wronski [1035]
frakira 9.6.2010 15:43  16993
.oO(hmm, a co ma kafe s kulturou?)
kittyj 9.6.2010 15:31  16992
A aký je teda rozdiel medzi picolom, lungom a pressom?

Zrejme som kultúrny ignorant...
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 9.6.2010 13:17  16991
Naproti Bránickému divadlu máme obdobnou zkušenost, špatnou :-(
cova 9.6.2010 07:59  16990
vinylAle ano, bratrův tchán "světoběžník"... Když si kdysi v mé přítomnosti objednával picolo a víc vody, věděl jsem, že bude o zábavu postaráno - číšník pohotově zareagoval s tím, že tedy lungo. Dotyčný však zarputile trval na picolu a víc vody - dostal tedy picolo a v dalším hrníčku trochu horké vody. Ve finále mi do smíchu moc nebylo, spíš mě hamba fackovala...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 8.6.2010 09:15  16989
kurz vaření Když kurz vaření tak doporučuji ten v Alcronu, žena byla dvakrát ještě když vařil Štift, a velmi si pochvalovala. Kuchař vždy předvede a učastníci pak opakují, kuchař obchází a hodnotí, následuje tříchodová večeře včetně vín.

http://www.alcron.cz/html/cooking_classes.html
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 8.6.2010 08:36  16988
test kurzu vareni
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 7.6.2010 10:14  16987
mrcos [16985]: To je další věc, někdo si pod pojmem dvojté presso představuje dvojté lungo.

ullicnik [16983]: Nafoceno mám, to nepomáhalo.

vinyl [16984]:
To ne, ale měl jsem paní, které se dožadovala francouzské kávy. Na dotaz co by to mělo být mi odpověděla: Takové to kafe co nám dávali ve Francii na hotelu k snídani...
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 7.6.2010 10:03  16986
No právě - ono kolikrát ani v tý hospodě nevědí, jak má "preso" vlastně vypadat :)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 7.6.2010 10:02  16985
phanny [16982]: Jednou jsem si v hospodě dal "dvojitý preso", když už ho nabízeli, ale netušil jsem, že to může znamenat "dvakrát řidší preso". Stejná porce kafe, dvakrát víc vody. Brr. V nápojáku samozřejmě nic nenaznačovalo, že to tak je.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 7.6.2010 10:00  16984
Velký picolo nikdo nechtěl?
ullicnik ullicnik 7.6.2010 10:00  16983
O oblíbenosti eidamu vím, ale zrovna tohle lze vyřešit velmi jednoduše v jídelním lístku. Buďto poznámkou nebo dvojí položkou.

S kávou je to asi složitější. Taky to můžeš vyřešit kávovým lístkem s fotkama hrnků, který pro sichr okótuješ a ještě napíšeš jejich objem :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt