Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
scalex Scalex 4.7.2010 16:40  17024
Fígl? Donést si to do nějaké masny a nechat si to tam za nějaký mírný poplatek nakrájet.
donuts Donuts Support your right to arm bears - The Stinky Donuts 4.7.2010 15:58  17023
Ok, a nejaky figl na krajeni? Nedari se mi krajet slabsi platky nez okolo milimetru, coz ve vysledku prinasi dost zvykani. :)
ofelie ofelie 3.7.2010 18:51  17022
phanny: moc díky...chlebíček byl jak od prababičky..:o)))

Donuts: 2 večery u televize ve dvouch lidech a je to fuč...:o)))
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.7.2010 17:56  17021
Přesně tak. Jinak kilo a půl mi vážně nepřijde moc, kór jestli na to máš nějakého pomocníka.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 3.7.2010 16:32  17020
Donuts [17019]: Nevařit, sežrat. To maso viselo 2 roky v průvanu, takže se jen tak nezkazí.
donuts Donuts Support your right to arm bears - The Stinky Donuts 3.7.2010 07:14  17019
No nejsem si jistej jestli jsem schopen tech skoro kilo a pul v nejakem rozumnem horizontu snist. Takze dalsi otazka, kdyz ji otevru jak dlouho mi vydrzi v lednici v pozivatelnem stavu?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 2.7.2010 21:38  17018
Recept? Sežrat. Nekurvit to vařením, pečením, dušením atd. Čtvrtku bychom u nás doma zvládli jako nic :)
donuts Donuts Support your right to arm bears - The Stinky Donuts 2.7.2010 21:36  17017
Neznate nejaky recept ve kterem se spotrebuje vetsi mnozstvi prosciutto crudo? Dostal jsem ctvrtku kyty a uprimne netusim co s ni budu delat.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 19.6.2010 21:45  17016
ofelie [17014]: Nechat rozmrazit, nelépe v lednici
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 19.6.2010 12:06  17015
ullicnikNo, železo jsi neviděl asi ani v rádiu. Tento prvek se v čisté podobě asi nedá moc vidět. Jinými slovy jsou to všechno ocele. Běžné kuchyňské vercajky jsou buď přímo z oceli nerezové, nebo z "obyčejného" plechu opatřeného dekoračním niklem (lidově "chrom").
ofelie ofelie 18.6.2010 12:14  17014
Chtěla bych se zeptat, možná to už tady proběhlo....
zadělávala jsem těsto na chleba a polovinu těsta jsem dala do mrazáku...když těsto vyndám, mám ho nehcat odstát, rozmrazit, nebo ho mám rovnou šoupnout do trouby? předem díky
ullicnik ullicnik 18.6.2010 07:01  17013
Viděls někdy železo? :-) Já možná v rádiu (v přístroji), jinak nikdy :-P

V ikee asi ponikovanou ocel nemaji, koupil jsem tam nejakej nesmysl na ubrousky (takova děrovaná nádoba) a na povrchu to rezne. Na první pohled to poznat nejde, ale po setření povrchu prstem nebo světllým hadříkem to poznat jde na barvě i zápachu.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 17.6.2010 22:21  17012
Při myšlence koupit něco z nerezu dávám do kapsy magnet. Tak půl na půl je to poniklovaný železlo.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.6.2010 07:58  17011
Tak až ten nerez zrezne, koupíš novej, za ty prachy i dva :-)
ullicnik ullicnik 17.6.2010 06:57  17010
ikea ma nekdy s pojmem "nerezove" dost problem :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt