Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
borrasca Borrasca Kdo je čistý - do příkopu! 5.7.2010 23:17  17030
pamětník teda nejsem:), ale vždycky jsem žila v domnění, že šlehačka má být před šleháním vychlazená...S pařížskou mám teda jen jednu zkušenost - ta kupovaná nešla ušlehat. Kolikrát nejde ani obyčejná:(
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 5.7.2010 21:53  17029
gvinevim,co myslis tim : nepodarilo uslehat,ale kamaradka parizskou slehacku dela,a parkrat se ji srazila rovnou na maslo,tak ji zase varila -respektive rozpustila- a po vychlazení znova vyslehala a to uz slo...
jinak slehacky v posledni dobe stoji opravdu za prd...:-/
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 5.7.2010 18:10  17028
Pařížák jsem nikdy nedělala, ale mamka tmavou šlehačku taky vaří a pak šlehá. A zatím se jí nestalo, že by to nevyšlehala.
gvi 5.7.2010 17:43  17027
dotaz pro pamětníkybabička se dnes opět rozhodla dělat svůj tradiční tzv. "pařížák", výbornej dort s tmavou šlehačkou... nicméně se jí šlehačku nepodařilo ušlehat, prý už podruhé, byla z toho nešťastná, nervozní a že prej už to nikdy dělat nebude... přitom táta jí přinesl kvalitní smetanu ke šlehání, žádnej levnej šmejd... tak dumáme, dumáme, až na to při rodinné poradě (při grilováníčku;-) přijdem, brácha je totiž taky kutil, inu sem zmínila, že babča šlehačku vaří a pak šlehá, táta potvrdil, že babča tmavou šlehačku dycky vaří, brácha vyděšeně konstatoval, že se nevaří, že jí naopak šlehá co nejstudenější a přidává kakao...

Tudíž sme dovodili, že se nějak v průběhu času změnil výrobek "smetana ke šlehání" a tedy i postup, jak ho proměnit ve šlehačku... (a babče to budem muset někdy jemně vysvětlit), víte o tom něco víc?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 4.7.2010 22:35  17026
Španělé to krájí taky na silnější plátky
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 4.7.2010 17:57  17025
Jak píše Scalex, není to imho nic extrémně netradičního, i my si už takhle nechávali několikrát něco krájet. Ale já jinak i to žvýkání ráda. Tak nějak pak víc vnímám tu dobrotu.
scalex Scalex 4.7.2010 16:40  17024
Fígl? Donést si to do nějaké masny a nechat si to tam za nějaký mírný poplatek nakrájet.
donuts Donuts Support your right to arm bears - The Stinky Donuts 4.7.2010 15:58  17023
Ok, a nejaky figl na krajeni? Nedari se mi krajet slabsi platky nez okolo milimetru, coz ve vysledku prinasi dost zvykani. :)
ofelie ofelie 3.7.2010 18:51  17022
phanny: moc díky...chlebíček byl jak od prababičky..:o)))

Donuts: 2 večery u televize ve dvouch lidech a je to fuč...:o)))
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.7.2010 17:56  17021
Přesně tak. Jinak kilo a půl mi vážně nepřijde moc, kór jestli na to máš nějakého pomocníka.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 3.7.2010 16:32  17020
Donuts [17019]: Nevařit, sežrat. To maso viselo 2 roky v průvanu, takže se jen tak nezkazí.
donuts Donuts Support your right to arm bears - The Stinky Donuts 3.7.2010 07:14  17019
No nejsem si jistej jestli jsem schopen tech skoro kilo a pul v nejakem rozumnem horizontu snist. Takze dalsi otazka, kdyz ji otevru jak dlouho mi vydrzi v lednici v pozivatelnem stavu?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 2.7.2010 21:38  17018
Recept? Sežrat. Nekurvit to vařením, pečením, dušením atd. Čtvrtku bychom u nás doma zvládli jako nic :)
donuts Donuts Support your right to arm bears - The Stinky Donuts 2.7.2010 21:36  17017
Neznate nejaky recept ve kterem se spotrebuje vetsi mnozstvi prosciutto crudo? Dostal jsem ctvrtku kyty a uprimne netusim co s ni budu delat.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 19.6.2010 21:45  17016
ofelie [17014]: Nechat rozmrazit, nelépe v lednici

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt